Allee lees mee

samenlezen

Terug vanaf september!

Allee lees mee? Dat is samen mooie teksten lezen en Nederlands oefenen

Leer je Nederlands? Kom samen lezen in de bib. In een kleine groep van maximum 8 personen oefen je je Nederlands met teksten. Een begeleider helpt jou daarmee.

Taalniveau: 1.2 en 2.1. Je kan al een beetje Nederlands en wil graag nog meer oefenen en nieuwe woorden leren. Dan is deze activiteit perfect voor jou.

Deze activiteit is gratis.
Om de 2 weken op woensdag.
Data: 13/09, 27/09, 11/10, 25/10, 8/11, 22/11, 6/12 en 20/12
Kom om 9u55! Er is koffie en water. We beginnen met lezen om 10 uur. We stoppen om 11 uur.
Adres: Bibliotheek Dilbeek, d’Arconatistraat 1, 1700 Dilbeek

Wil je graag meedoen? Kom maar af of stuur een e-mail naar kennis@dilbeek.be

De Digidokter

digidokter

Help!? Ik begrijp mijn smartphone, tablet of computer niet.

Heb je vragen over het gebruik van je computer, tablet of smartphone? Over het zoeken op internet, het installeren van apps of het werken met de online catalogus van de bibliotheek? Onze Digidokter staat klaar om je gratis en zonder afspraak te helpen.

Je bent welkom met alle digivragen in de bibliotheek Dilbeek. Helemaal gratis en zonder voorafgaande afspraak. De Digisdokter is telkens twee uur lang doorlopend beschikbaar. Breng gerust je eigen toestel mee. Smartphone, tablet of laptop: de digidokter weet er alles over!

Meer info vind je hier.

Smart café

smartcafe

Aan de slag met tablet of smartphone

Tijdens een sessie van het Smart Café ga je aan de slag met je tablet of smartphone. Het is geen cursus, maar een gezellig en leerrijk moment. Je ontdekt samen met anderen de uitgebreide mogelijkheden van je toestel en wisselt ervaringen uit. Tijdens elke sessie staat een bepaald onderwerp centraal. Van basisinstellingen over foto’s maken tot online betalen. Onze ervaren begeleiders en vrijwilligers geven uitleg en staan klaar om te antwoorden op je vragen.

Meer info en inschrijven: www.westrand.be/smartcafe

DE KAST VAN

kast van

Interactieve lezing

Regelmatig nodigen wij een schrijver, acteur, zanger, artiest of een bekende Dilbekenaar uit om zijn/haar favoriete lijstjes met ons te delen.

Deze kunnen gaan over literatuur, muzikale voorkeur of filmkeuze maar evenzeer over hun favoriete keuken of reisbestemmingen. Op deze pagina hebben wij de lijsten voor jullie verzameld.

LEESCLUBS

Leesclubs in Dilbeek

Het Leessalon, komt om de 2 maanden samen op donderdagavond (18:00-20:00 u) in de bib. (Behalve in de maanden juli en augustus, dan wordt een alternatieve activiteit voorzien). Interesse in dit leessalon? Neem dan contact op met Mirani Steenhorst, steenhorstmirani@hotmail.com

Het Davidsfonds van Dilbeek is met een leeskring gestart: zij komen 5x samen (op zaterdagnamiddag van 14u tot 16u30 en dit op 14 oktober en 9 december 2023; en in 2024 op 10 februari, 14 april en 9 juni) in Groot-Bijgaarden. Kandidaat-deelnemers kunnen contact opnemen met ilse.vinck12@gmail.com.