Anders Lezen

Is lezen wat moeilijker omdat je dyslexie hebt of de letters almaar kleiner lijken? Wil je een handig formaat om mee op reis te nemen? Of ben je gewoon benieuwd naar andere vormen van (voor)lezen? Ook dan heeft de bib heel wat te bieden.

E-boeken

 

Lees je graag een e-boek? In de bib kan je verschillende e-readers uitlenen! Op elke e-reader staan recente titels rond een bepaald thema, zoals thrillers, romantiek, waargebeurde verhalen of Nederlandstalige literatuur.

De e-readers worden regelmatig aangevuld met nieuwe titels, zodat er steeds iets nieuws te ontdekken valt. Kijk in onze catalogus om te zien welke e-boeken we aanbieden. 

Een e-reader uitlenen verloopt op dezelfde manier als het uitlenen van een boek.

Heb je zelf een e-reader of wil je lezen op tablet of smartphone? Leen dan e-boeken uit via het e-boekenplatform.

 

Daisy Online

 

Daisy-boeken zijn luisterboeken voor mensen met een leesbeperking. Via onze bibliotheek kan je eenvoudig en snel meer dan 25.000 online Daisy-boeken van Luisterpunt lezen, helemaal gratis!

Je kan maximaal 5 Daisy-boeken op je boekenplank zetten. Je bepaalt zelf de voorleessnelheid en de Anders Lezen app onthoudt voor elk boek waar je bent gebleven. De boeken kunnen zowel op smartphone, tablet, laptop en pc beluisterd worden.

Geïnteresseerd? Kom dan langs in de bib en we helpen je op weg. Wil je Daisy Online zelf al eens bekijken, surf dan naar naar de website van www.luisterpuntbibliotheek.be/nl/daisy-online

 

 

Podcast

 

Ben jij al vertrouwd met podcasts? Een podcast is een audiouitzending en bestaat in alle vormen en maten. Benieuwd naar echt goede podcasts? 

Apps voor boekenliefhebbers

 

Ook de wonderlijke digitale wereld heeft heel wat in petto voor boekenliefhebbers. Je boekencollectie bijhouden, leestips van anderen verzamelen of eens op een hele andere manier lezen, met dit lijstje van gratis apps en digitale toepassingen kan het allemaal!

Ontdek ze hier