Auteurslezingen

Maak samen met je klas kennis met een jeugdauteur of -illustrator!

Een ontmoeting met een jeugdauteur of -illustrator brengt kinderen binnen in de wereld van het boek en geeft hen extra veel zin om te lezen. Daarom nodigen we ieder schooljaar een aantal Vlaamse jeugdauteurs en -illustratoren uit voor een boeiende lezing, waaraan de klassen uit de Dilbeekse lagere scholen kunnen deelnemen. 

Auteurs op bezoek schooljaar 2019-2020

Dit schooljaar brengen Kim Crabeels, Luc Descamps en Bart Moeyaert een bezoek aan de bibliotheek en trakteren zij de leerlingen op een boeiende en interactieve lezing.

Kim Crabeels
3de kleuterklas en 2de leerjaar

Kim Crabeels brengt een afwisselende mix van haar verhalen, waarin Ik prik, Mijn opa is een boom en de Magnus-reeks zeker niet zullen ontbreken. Ze wisselt verschillende vertelvormen af en betrekt met handpoppen, een quiz en door samen te fantaseren de leerlingen actief bij de lezing. Tussen de verhalen door vertelt ze hoe een kinderboek ontstaat. Kim Crabeels maakt iedereen warm voor mooie boeken!

Donderdag 21/11 voor de 3de kleuterklas en vrijdag 14/02 voor het 2de leerjaar. 

Luc Descamps
4de leerjaar

Verwacht je met de lezing van Luc Descamps aan een heel interactieve vertelling, bol van avonturen en humor. Zijn bekende boekenreeksen De donkere getallen en De poortwereld, geschreven voor kinderen vanaf 9 jaar, komen zeker aan bod. Luc Descamps zorgt ervoor dat iedereen na de lezing vooral heel veel zin heeft om te lezen.

Donderdag 2/04. 

Bart Moeyaert
6de leerjaar

De lezing heeft het jaar 1939 als beginpunt. Het verhaal eindigt op de dag van de lezing zelf. In de tijd daartussen hoor je het verhaal van het gezin waarin Bart Moeyaert is opgegroeid, ontstaat er een eerste boek, evolueren zijn ideeën en wordt er op een aantal titels dieper ingegaan. De leerlingen krijgen op verschillende manieren een kijk op wat Bart doet en denkt. 

Donderdag 30/04. 

Kostprijs en inschrijven

Deelname aan een lezing kost €3 per leerling.

Inschrijven kan via e-mail aan erika.boeynaems@westrand.be