Bieblo

Op zoek naar een boek dat je graag wil lezen? Bieblo geeft boekentips aan kinderen van 6 tot 11 jaar die aansluiten bij hun leeftijd en interesses. Bieblo stelt nooit teleur want de boeken zijn altijd aanwezig in de bib op dat moment.

Voor kinderen is het vaak moeilijk om een boek te vinden in de rekken dat ze graag willen lezen: al die keuze! De bib helpt deze jonge lezers een handje. Met Bieblo vinden 6- tot 11-jarigen spelenderwijs boeken die aansluiten bij hun interesses.

Boekentips op maat van je kind: zo werkt het

Kinderen vertellen Bieblo hun leeftijd. Daarna zien ze afbeeldingen van verschillende thema's, zoals fantasie, dieren, noem maar op. Swipen ze rechts, dan is het hun ding, swipen ze links, dan niet. Op het einde krijgen ze 8 boekentips op maat en informatie over waar ze het boek kunnen vinden in de bib. Alle boeken zijn op dat moment beschikbaar in de bib en sluiten aan bij hun interesses en leeftijd. Staat er geen enkel boek tussen dat ze willen lezen? Dan doet Bieblo gewoon een nieuw voorstel, totdat ze vinden wat ze zoeken.

Voor kinderen, ouders en leerkrachten

Voor kinderen is het een voordeel dat ze al na enkele kliks (of na wat swipen) meteen resultaat zien. Binnen de minuut hebben ze enkele goede boekentips te pakken. Bieblo is een fijne ondersteuning voor kinderen, ouders en leerkrachten in de zoektocht naar een geschikt boek. 

Waar vind je Bieblo terug? 

Binnenkort vind je Bieblo op de jeugdafdeling van de bib. Maar intussen kan je van thuis uit al eens een kijkje nemen!

Klik hier voor boekentips uit de hoofdbib, het filiaal in Schepdaal of het filiaal in Groot-Bijgaarden