Boekenstoet: vrijwilligers gezocht

Op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk? Hou je van kinderen? Passie voor voorlezen? Sluit je dan aan bij onze Boekenstoet!

boekenstoet.jpg

Boekenstoet is een 'voorlezen aan huis'-project waarbij een vrijwilliger in de periode januari-juni een aantal keren gaat voorlezen bij anderstaligen en/of sociaal kwetsbare kinderen uit de derde kleuterklas en het eerste leerjaar. 

Concreet engageer je je tot 10 contactmomenten met je voorleesgezin, waarvan 5 voorleesbezoeken, 1 bezoek aan de bibliotheek, 1 bezoek aan Welzijnscampus Nieuwenbos, 1 deelname aan een activiteit in Westrand en deelname aan een gezamenlijk start- en slotmoment. Daarnaast woon je de startvergadering voor vrijwilligers bij in januari en een tussentijds feedbackmoment in maart. 

In ruil krijg je een forfaitaire vrijwilligersvergoeding van €20 per contactmoment (max. €200 voor het hele project), een jaar gratis lidmaatschap in Bibliotheek De Wolfsput  en een vrijwilligersverzekering. 

Ben je ouder dan 16 jaar, beschik je over eigen vervoer (of kan je gebruikmaken van het openbaar vervoer) en heb je zin om hieraan mee te werken? Dan ben jij wie wij zoeken!

Je kandidatuur stellen kan via dit formulier tot 14/11/2020.