Boek
Nederlands

Zusje te koop!

Anna Woltz (auteur), Eefje Kuijl (illustrator)
Mats (7) is zijn kleine zusje zat. Hij gaat haar verkopen. De juf wil haar wel hebben. Maar Mats krijgt al snel spijt. AVI-E4. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Extra onderwerp
eerste leesboekjes
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Zusje te koop!
Auteur
Anna Woltz
Illustrator
Eefje Kuijl
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2016
43 p. : ill.
ISBN
9789048721030 (hardback)

Besprekingen

De 7-jarige Mats vindt het gedoe en de aandacht die zijn acht maanden oude zusje krijgt maar ergerlijk. Hij is zo kwaad dat hij met haar moet wandelen, dat hij besluit om haar te verkopen. Als zowaar zijn eigen juf haar wel wil kopen, roept hij haar nog wat aanwijzingen na. Maar al snel krijgt hij het benauwd en hij mist haar ook al meteen. Juf is niet meer te vinden en hij repeteert allerlei smoezen om mee thuis te komen. Deel in de serie 'Zonnetjes' bij kern 11* van de leesmethode Veilig Leren Lezen, dat garant staat voor hoge kwaliteit auteurs en illustratoren, maar desondanks het uiterlijk van een 'schoolleesboekje' houdt. Hele pagina's tekst, verdeeld in hoofdstukken, afgewisseld met veel gekleurde realistische tekeningen die de sfeer goed aanvullen, maken het tot een echt boek, AVI-E4. Kan na ongeveer 30 weken leesonderwijs genoten worden. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Anna Woltz

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Serge Ligtenberg

Anna Woltz (Londen, 29 december 1981) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en journalist. In 2016 won zij de Gouden griffel voor haar boek Gips.

Opleiding

Woltz heeft haar opleiding gevolgd aan de Montessorischool Waalsdorp en het Gymnasium Haganum. Woltz begon met schrijven toen ze twaalf jaar oud was. Haar verhalen verdwenen toen nog diep in een kast en waren niet bedoeld voor publicatie. Toen ze vijftien jaar oud was besloot ze te schrijven over een onderwerp waar ze wat van af wist: het leven op school. In de Volkskrant publiceerde zij een jaar lang onder de naam Rebecca Maart wekelijks een column over het leven op het Haagse Gymnasium Haganum. Aan het einde van het jaar werden de columns gebundeld in het boekje Overleven in 4b. Haar eerste kinderboek, Alles kookt over, schreef Woltz toen zij zeventien jaar oud was. De verhalen voor dit boek verzon ze in de keuken, als ze haar handen n…Lees verder op Wikipedia

Suggesties