Boek Nederlands

Het toverstokje

Annie M.G. Schmidt (auteur), Jan Jutte (illustrator)

Het toverstokje

Annie M.G. Schmidt (auteur), Jan Jutte (illustrator)
  • Vanaf 6-8 jaar

Alle exemplaren uitgeleend

Hansje Pansje Pingeling tovert alle grote mensen om in dieren. Nu kan hij net zo lang buiten spelen als hij wil. Oblong prentenboek met dynamische illustraties in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Fantaseren Toveren
Extra onderwerp
Fantasmer Faire de la magie
Titel
Het toverstokje
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Illustrator
Jan Jutte
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Querido, 2009
[23] p. : ill.
Aantekening
Het toverstokje is eerder verschenen in Ziezo, de bundel met alle kinderversjes van Annie M.G. Schmidt
ISBN
9789045107684 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

De Wolfsput

zondag: Gesloten
maandag: 10:00 - 19:00
dinsdag: 10:00 - 20:00
woensdag: 10:00 - 19:00
donderdag: 10:00 - 20:00
vrijdag: 10:00 - 19:00
zaterdag: 09:00 - 13:00

Adres

D'Arconatistraat 1
1700 Dilbeek
(Toon op kaart)

Contactgegevens

02 451 69 70
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
Uitgeleend tot 14/03/19
Uitgave
Querido, 2009
Plaats in de bib
Jeugd verhalend Kleuterboeken (3 tot 6 jaar)
Toveren

Besprekingen

Hansje Pansje Pingeling tovert zijn ouders om tot mezen met een toverstokje dat hij vindt. Daarna trekt hij naar school en door de hele stad. Kinderen laat hij met rust, maar de volwassenen zijn weldra bijna allemaal veranderd in een dier; de meester werd evenwel een mokkataart. De kinderen amuseren zich rot, maar stilaan verlangen ze terug naar hun vaders en moeders. Dit kleine prentenboekje in oblongformaat werd gepubliceerd als actieboek voor de Annie M.G. Schmidt-week. Dit lange gedicht verscheen eerder in de verzamelbundel 'Ziezo'. De ritmische tekst op rijm is in een aantal tekstblokken over de pagina's verdeeld. De illustraties staan in een vrije schikking rond de tekstblokken. In zijn typische stijl, tekent de illustrator Hansje als een guitig jongetje met pet en wijde broek. Er valt heel wat te ontdekken op de prenten: herkenbare details, dynamisch getypeerde kinderen en grappige dieren met menselijke trekjes. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar brengt dit leuke prentenboekje een …Lees verder

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet en Abeltje, series kinderverhalen als Jip en Janneke en kinderversjes als Dikkertje Dap en Het Beertje Pippeloentje. Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze werkte aanvankelijk als bibliothecaresse in Amsterdam en Vlissingen. Na de Tweede Wereldoorlog werkte ze in 1946 als documentaliste en later, tot 1958, als redactrice bij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties