Boek Nederlands

Duivel en duivelsmaatje

Anthony Horowitz (auteur)

Duivel en duivelsmaatje

Anthony Horowitz (auteur)
  • Vanaf 12-14 jaar

1 exemplaar beschikbaar

In de tijd van koningin Elisabeth I van Engeland trotseert Tom vele gevaren om uiteindelijk bij het toneelgezelschap van William Shakespeare te komen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Duivel en duivelsmaatje
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The devil and his boy
Uitgever
Antwerpen: Facet, 1997
135 p.
ISBN
90-5016-234-7

Beschikbaarheid en plaats in de bib

De Wolfsput

zondag: Gesloten
maandag: 10:00 - 19:00
dinsdag: 10:00 - 20:00
woensdag: 10:00 - 19:00
donderdag: 10:00 - 20:00
vrijdag: 10:00 - 19:00
zaterdag: 09:00 - 13:00

Adres

D'Arconatistraat 1
1700 Dilbeek
(Toon op kaart)

Contactgegevens

02 451 69 70
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Uitgave
Facet, 1997
Plaats in de bib
Jeugd verhalend Verhalen van 10 tot 12 jaar (geel)
HORO

Besprekingen

Deze niet-gei͏̈llustreerde maar wel deels op werkelijkheid berustende jeugdroman, speelt in het zestiende-eeuwse Londen. De dertienjarige Tom sluit zich na enige avonturen met diverse snoodaards nai͏̈ef en onwetend aan bij een geheim genootschap dat onder het mom van toneelgezelschap tijdens een optreden aan het hof een aanslag beraamt op koningin Elisabeth I. Onder verdachte omstandigheden weet Tom dit te verhinderen en wordt ternauwernood van het schavot gered. Hij blijkt Elisabeth's kleinzoon te zijn en mag zijn droom realiseren: zich aansluiten bij het gezelschap rond William Shakespeare. Dit vlotte verhaal valt op door helder afgeperkte scènes, goed verteld en als in een soap op een spannend moment eindigend, soms met elementen uit triviaalliteratuur en personen die psychologisch weinig diepgang hebben. Het boek met een informatief en humoristisch nawoord en een karikaturale kaft door Tony Ross, zal jongeren vanaf twaalf jaar die spanning en griezel in een historische context wa…Lees verder

Over Anthony Horowitz

Anthony Horowitz (Stanmore, 5 april 1955) is een Britse schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken, maar ook romans voor volwassenen en scenario's voor televisie (waaronder Midsomer Murders, Agatha Christie's Poirot, Crime Traveller, Crossbow, Foyle's War en Robin of Sherwood).

Levensloop

Horowitz werd geboren in een Joodse familie, afkomstig uit Estland. Zijn vader was zakenman. Op zijn achtste werd hij door zijn ouders naar een streng internaat in Harrow gestuurd. Hij had een hekel aan school, en was er dan ook heel ongelukkig. Later studeerde hij aan de Universiteit van York en werkte daarna acht jaar als tekstschrijver bij een reclamebureau. Toen zijn boeken eenmaal goed verkochten, stopte hij met werken als tekstschrijver. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken en verhalen voor televisieseries.

De Malteser erfenis werd verfilmd onder de titel Just Ask for Dia…Lees verder op Wikipedia

Suggesties