Boek Nederlands

More bloody Horowitz

Anthony Horowitz (auteur)

More bloody Horowitz

Anthony Horowitz (auteur)
  • Vanaf 9-11 jaar
In de reeks:
Tien griezelverhalen over onderwerpen als een gekaapt boek, een televisieshow waarbij je leven op het spel staat of een robot waarvan alle stoppen doorslaan. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
More bloody Horowitz
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
More bloody Horowitz
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
208 p.
ISBN
9789044812077 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Bloederig. Dat is het woord dat de nieuwe verhalenbundel van Anthony Horowitz het best typeert; zowel de gruwelijke inhoud, als de opvallende lay-out. Wat de laatste betreft wordt de vormgeving van de vorige bundel, Horowitz horror, verder aangehouden: de kaft van More bloody Horowitz is spierwit, met rode letters en lugubere bloedspatjes. Bovendien wordt er halverwege het boek een intermezzo voorzien op geheel rode bladzijden. Maar ook zonder de bloedvlekken weten de verhalen je in hun grip te houden. Je weet natuurlijk wel als lezer dat er iets mis zal lopen in dit horrorboek, maar de vraag is wat. Als geen ander slaagt Anthony Horowitz er in verrassende plotwendingen te creëren (de meest onverwachte twist komt in 'Robo-nanny'). Verder getuigt de auteur van een grote inventiviteit als het erop aankomt om mensen op onwaarschijnlijke manieren aan hun einde te laten komen: massagestoelen die nieuwe, gevaarlijke functies ontwikkelen, mp3-spelers met ongezonde bijwerkingen…Lees verder
Henry Parker heeft het boek van zijn leven geschreven, maar uitgeverijen willen het niet uitgeven. Als een andere schrijver wel succes heeft met een boek dat als twee druppels water op het manuscript van Henry lijkt, besluit hij wraak te nemen op de schrijver (Darren Shan!). Maar de zaken lopen anders dan gepland. Een van de vele spannende horrorverhalen in deze tweede (ondanks de Engelse titel Nederlandstalige) bundel* van de in dit genre populaire auteur die vol bloederige verhalen staat en waarin niet alleen 'gewone' mensen een rol spelen. Met een intermezzo met een gedicht, een artikel over waarom horror niet in kinderboeken thuishoort en een kruiswoordpuzzel. Het taalgebruik is modern, de verhalen ogenschijnlijk gewoon tot ze griezelig en prettig absurdistisch omslaan, maar juist hierdoor zullen ze de doelgroep, en liefhebber van horrorverhalen zeker aanspreken. Vanaf ca. 11 jaar.

More Bloody Horowitz

Dat Horowitz een meesterverteller is, is reeds langer bewezen en met ‘More Bloody Horowitz’ bevestigt hij die reputatie. Net zoals in de eerder verschenen verhalenbundels ‘Bangelijk’ en ‘Horowitz Horror’ wordt de lezer meegevoerd in enkele angstaanjagende verhalen. Bij Horowitz zijn het geen monsters of tovenaars, maar dagdagelijkse, herkenbare voorwerpen die een mens naar het leven staan: een gps die je naar een slagerij voor mensen leidt, een comfortabele luxe-relaxzetel die je zo hard masseert dat al je botten breken of een mp3-speler die het leven uit je zuigt. Maar er is meer: ‘reality tv’ van de bovenste plank waarin verliezers gewoon worden afgeslacht, ouders die hun dochter op ‘Shebay’ aan de hoogst biedende verkopen of wat dacht je van een Frans gastgezin met een oom die verdacht veel op Dracula lijkt?
De achterflap waarschuwt terecht gevoelige mensen. Door het grote realiteitsgehalte wordt het groteske van al deze situaties versterkt en beangstigend echt. Een gevarieer…Lees verder