Boek Nederlands

Nightrise

Anthony Horowitz (auteur)

Nightrise

Anthony Horowitz (auteur)
  • Vanaf 12-14 jaar
In de reeks:
Van een telepatisch begaafde tweeling wordt, na een theateroptreden in New York, één van de jongens gekidnapt door een bende die het Kwaad over de wereld wil verspreiden. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Nightrise
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Nightrise
Uitgever
Hasselt: Facet, 2007
311 p.
Aantekening
Herwerkte versie van : De zilveren citadel
ISBN
9789050164993

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Jamie en Scott zijn een tweeling met bijzondere gaven: ze kunnen gedachten lezen. Om deze reden wordt Scott ontvoerd door de Nightrise-organisatie, die de terugkeer van de Ouden op aarde voorbereidt. Jamie weet te ontsnappen en gaat op zoek naar zijn broer. Dit derde deel uit de serie ‘De Kracht van Vijf’*: de avonturen van vijf jongeren die als enigen de Ouden kunnen verslaan, is apart van de andere delen uit de reeks te lezen. Ook dit boek is weer spannend van begin tot eind. Het decor is ditmaal het hedendaagse Amerika, hoewel hoofdpersoon Jamie ook een uitstapje maakt naar een nachtmerrieachtig verleden, waarin hij tegenover het monsterlijke leger van de Ouden komt te staan. Dit fragment heeft een heel andere sfeer dan de rest van het boek: eerder heroïsche fantasy dan een snelle, vernuftige jeugdthriller. Ondanks het bovennatuurlijke element blijft het boek erg geloofwaardig. Matt, de hoofdpersoon van de vorige boeken, figureert in dit deel. Vanaf ca. 12 jaar.

De kracht van vijf. Nightrise

In dit derde deel van de intrigerende reeks ‘De kracht van vijf’ spelen Jamie en Scott Tyler de hoofdrol. Deze tweelingbroers hebben de bijzondere gave dat ze elkaars gedachten kunnen lezen. Langzaamaan ontdekken ze dat ze ook mensen kunnen beïnvloeden. In een aftands theater voeren ze dagelijks een act op en zo worden ze ontdekt door de mysterieuze organisatie Nightrise. Na één van hun optredens wordt Scott ontvoerd. Jamie blijft alleen achter en wordt van moord beschuldigd. Hij slaat op de vlucht en samen met een invloedrijke dame wiens zoontje ook is ontvoerd omwille van zijn bijzondere gave, gaat hij op zoek naar zijn broer. In een streng bewaakte gevangenis ontdekken ze een laboratorium waar door Nightrise experimenten worden uitgevoerd op paranormaal begaafde kinderen. Ze krijgen hulp uit onverwachte hoek van de Washoe- indianen, weten de kinderen te bevrijden en kunnen ontsnappen. Jamie kan een moordpoging op één van de twee presidentskandidaten verijdelen en wordt met Scott…Lees verder