Boek Nederlands

Point Blanc

Anthony Horowitz (auteur)

Point Blanc

Anthony Horowitz (auteur)
  • Vanaf 12-14 jaar
Genre:
In de reeks:
Nadat de vaders van twee kostschooljongens zijn vermoord, krijgt de 14-jarige Alex Rider van de Britse geheime dienst opdracht te infiltreren in hun school. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Spioneren Mysteries
Extra onderwerp
Thrillers
Titel
Point Blanc
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Point Blanc
Uitgever
Antwerpen: Facet, 2001
215 p.
ISBN
90-5016-337-8

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

De moord op een belangrijke multimiljonair en die op een hooggeplaatste Russische generaal zijn voor de Britse geheime dienst aanleiding om een onderzoek in te stellen. Beide slachtoffers hebben een zoon op een exclusieve kostschool in de Franse Alpen. De veertienjarige scholier Alex Rider krijgt opdracht te infiltreren in die kostschool om een internationaal complot te ontraadselen. Met vaart en humor geschreven zeer spannend avonturenverhaal niet James Bondachtige trekjes. De spanning in deze thriller voor jongeren is vanaf het begin goed opgebouwd. De stijl is volwassen, ironisch. De karaktertekening is genuanceerd en geeft enkele mogelijkheden tot identificatie. De omslagfoto van een vage besneeuwde bergtop oogt eveneens tamelijk volwassen. Vanaf ca. 13 jaar.

Alex Rider. Point Blanc

In dit derde deel uit de reeks, stuurt de Britse geheime dienst MI6 zijn jongste kracht naar de exclusieve Academie Point Blanc in de Franse Alpen. Alex Rider, veertienjarige spion tegen wil en dank, krijgt hiervoor een nieuwe identiteit als de rebelse zoon van een retailmagnaat. Zo valt hij niet op tussen zijn schoolgenoten: stuk voor stuk jongens van veertien, onhandelbaar, en zonder uitzondering zonen van bijzonder kapitaalkrachtige en invloedrijke ouders. Aan Alex om het geheim te ontrafelen van dit exclusieve heropvoedingsinstituut, dat als een adelaarsnest boven Grenoble troont. Wanneer Alex stukje bij beetje achterhaalt dat een geschifte biochemicus hier een ingenieus plan uitwerkt om via klonen van zichzelf de wereldmacht in handen te krijgen, kost deze kennis hem bijna het leven. Dit is de vierde herziene druk, en nu men gestart is met de verfilming van de reeks, mogen we een heropleving van het succes verwachten. En terecht. Horowitz’ filmische stijl kent geen gelijke. Hi…Lees verder