Boek Nederlands

Stormbreaker

Anthony Horowitz (auteur)

Stormbreaker

Anthony Horowitz (auteur)
  • Vanaf 12-14 jaar
In de reeks:
Als de oom van Alex (14) wordt vermoord, komt Alex erachter dat hij geheim agent was. De geheime dienst dwingt Alex de missie van zijn oom te voltooien. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Spioneren
Titel
Stormbreaker
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Stormbreaker
Editie
5de herz. dr.
Uitgever
Hasselt: Facet, 2006
186 p.
Aantekening
Ook verschenen onder de titel Bolbliksem
ISBN
90-5016-489-7

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves)
Luisterboek: Nederlands

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Dat Bolbliksem nog net als een jeugdboek kan worden geklasseerd, heeft wellicht meer te maken met het feit dat het hoofdpersonage een jaar of 14 is, dan met de inhoud of het verloop van het verhaal. De roman doet immers van begin tot eind een beroep op een lezer die de redelijk moeilijke materie en het hoge criminaliteitsgehalte aankan. Die lezer -- volwassene of jongere -- zal zich hoe dan ook ruimschoots gewaardeerd voelen door de auteur, door de schitterende en volmaakte manier waarop hij het verhaal heeft uitgezet en neergeschreven. De oom/voogd van Alex Rider overlijdt in mysterieuze omstandigheden. Alex pikt de verklaring niet die hij van de werkgever van zijn oom krijgt en gaat op onderzoek uit. Daarbij komt hij terecht in de bank waar zijn oom werkte; die blijkt een dekmantel te zijn voor een geheime dienst: de M16. Alex' oom was een spion en kwam om bij een van zijn opdrachten. Alex wordt vervolgens onder druk gezet om diezelfde opdracht tot een goed eind te brengen: h…Lees verder
Alex Rider is 14 jaar als hij door de plotselinge dood van zijn oom en voogd Ian ineens alleen staat in de wereld. Met de ontdekking dat Ian door moord om het leven is gekomen, begint een heel spannend geschreven spionageroman voor jeugdige lezers. Alex wordt door de geheime dienst MI6 gedwongen om de missie van zijn oom te voltooien. De sfeer doet aan de James Bond-films denken: nuchter, een heel inventieve hoofdpersoon, bloedstollende situaties, compleet met speciale effecten om tegenstanders uit te schakelen. De gruwelijke opzet is om duizenden prachtige computers – type 'Stormbreaker' – aan de Engelse scholen cadeau te doen; ze zijn echter voorzien van een verschrikkelijk en dodelijk virus. Eerste deel uit de negendelige serie 'Alex Rider'. Verfilmd in 2006. Vanaf ca. 12 jaar.