Boek
Nederlands

De grote kans van Edsel Bronfman

Daniel Wallace (auteur), Joris Vermeulen (vertaler)
Een verlegen kantoorbediende heeft 79 dagen om een vriendin te vinden als hij een romantische vakantie voor twee wint.
Onderwerp
Liefde
Extra onderwerp
HUM, 2,5 sterren (Humo), Humo
Titel
De grote kans van Edsel Bronfman
Auteur
Daniel Wallace 1959-
Vertaler
Joris Vermeulen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Extraordinary adventures
Uitgever
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, © 2017
383 p.
ISBN
9789046822036 (paperback)

Besprekingen

Romantische komedie over een verlegen kantoorbediende die uit zijn comfortzone stapt en op zoek gaat naar een vrouw. De 34-jarige Edsel Bronfman is er nog niet in geslaagd om het hart van een vrouw harder te laten slaan. Op een dag krijgt hij een telefoontje van een engelachtige vrouw: Edsel heeft een geheel verzorgde vakantie in Florida gewonnen, maar de prijs wordt alleen gegeven aan een verliefd stel. Hij heeft 79 dagen om een vrouw te vinden bij wie de vonk overslaat. Deze uitdaging geeft hem een nieuwe kijk op zijn leefwereld; opeens krijgt hij oog voor de vrouwen die zijn pad kruisen en hij probeert contact met hen te maken. Het leidt tot vermakelijke dialogen, afspraakjes, verliefde gevoelens en misverstanden. Edsel groeit in zijn rol en binnen korte tijd zijn er drie vrouwen die laten merken dat ze hem zien staan. De auteur (1959) schreef dit verhaal volgens het boekje van de romantische roman. Gelukkig zitten er ook wat scherpe randjes aan, anders werd het te zoet, maar al me…Lees verder

Over Daniel Wallace

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door SylviaStanley

Daniel Wallace (Edinburgh, 14 april 1993) is een Britse zwemmer. Hij vertegenwoordigde zijn vaderland op de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro.

Carrière

Bij zijn internationale debuut, op de wereldkampioenschappen zwemmen 2013 in Barcelona, eindigde Wallace als zevende op de 400 meter wisselslag.

Tijdens de Gemenebestspelen 2014 in Glasgow veroverde hij de gouden medaille op de 400 meter wisselslag en de zilveren medaille op de 200 meter wisselslag, daarnaast eindigde hij als vijfde op de 400 meter vrije slag. Samen met Stephen Milne, Duncan Scott en Robert Renwick sleepte hij de zilveren medaille in de wacht op de 4x200 meter vrije slag.

Op de wereldkampioenschappen zwemmen 2015 in Kazan eindigde Wallace als vierde op de 200 meter wisselslag en als zesde op de 400 meter wisselslag. Op de 4x200 meter vrije slag werd hij samen met Robert Renwick, Calum Jarvis en James Guy we…Lees verder op Wikipedia