Boek
Nederlands

Boe zegt de koe

Dick Bruna (auteur)
+1
Boe zegt de koe
×
Boe zegt de koe Boe zegt de koe

Boe zegt de koe

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Welk geluid maakt een kip en welk geluid maakt een uil? Vierkant prentenboekje met dertien eenvoudige illustraties in primaire kleuren. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Dierengeluiden
Titel
Boe zegt de koe
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2015 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
9789073991057 (hardback)

Besprekingen

Vierkant prentenboek waarin dertien dieren worden getoond, waaronder een hond, vis, uil, bij, schaap en muis. De dieren staan steeds op de rechterpagina; een eenvoudige, grote, zwartomlijnde kleurenillustratie tegen een contrasterende achtergrond. Op de linkerpagina staat in grote ronde schreefloze letters op een witte achtergrond het geluid dat het desbetreffende dier maakt: 'tok-tok zegt de kip' en ' boe zegt de koe'. De eenvoudige tekeningen zijn gemaakt in de bekende stijl van de wereldberoemde auteur/tekenaar van Nijntje, in primaire kleuren en met dikke zwarte lijnen. Dit dierenprentenboekje is een klassieker uit 1995 (nummer 85 uit het omvangrijke kinderboekenoeuvre van de auteur), die het nog altijd goed doet. Leuk om samen met een dreumes te bekijken, te benoemen en na te doen. Vanaf ca. 1 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties