Boek
Nederlands

Boek zonder woorden

Dick Bruna (auteur)
+1
Boek zonder woorden
×
Boek zonder woorden Boek zonder woorden

Boek zonder woorden

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een kleuter begint zijn dag en vindt buiten een pop die hij mee naar huis neemt. Tekstloos prentenboek met eenvoudige tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dag en nacht
Extra onderwerp
Zonder tekst, prentenboeken
Titel
Boek zonder woorden
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2003
[26] p. : ill.
ISBN
9789056473754 (hardback)

Besprekingen

In dit prentenboekje (zonder woorden) wordt een dag uit het leven van een jongetje weergegeven. Hij staat op, verzorgt zich, eet zijn ontbijt en gaat naar buiten. Onderweg ontmoet hij een huilend poppetje met een gele puntmuts, dat hij mee naar huis neemt. Daarna doen ze alles samen, zelfs slapen. De tekeningen zijn duidelijk, zeer eenvoudig en in sprekende, overwegend primaire kleuren. De figuurtjes kijken elkaar echter niet aan; zowel de jongen als de pop kijken steevast naar de lezer. Peuters vanaf ca. 2 jaar kunnen veel plezier beleven aan dit prentenboek.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties