Boek
Nederlands

Een lied voor Betje Big

Dick Bruna (auteur)
+1
Een lied voor Betje Big
×
Een lied voor Betje Big Een lied voor Betje Big

Een lied voor Betje Big

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Knorretje houdt van zingen, net als haar tante, Betje Big. Prentenboekje met eenvoudige, zwart omlijnde illustraties in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Zingen
Titel
Een lied voor Betje Big
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2005
[28] p. : ill.
ISBN
9789056474867

Besprekingen

Het nichtje van Betje Big, Knorretje, kan heel goed zingen; samen met drie vriendinnen zit ze op een koor. Ze oefenen vaak in het huisje van Betje die graag meedoet. Om tante te bedanken studeert het koor een speciaal lied in en voert dat uit voor het huisje van Betje. Vierkant prentenboekje met een afgerond verhaaltje. De tekst bestaat uit vier regels in abcb-rijm, gedrukt op de linkerpagina in een vette schreefloze letter. Er worden geen hoofdletters gebruikt en er is weinig interpunctie. De bekende Bruna-illustraties in blauw, rood, geel, groen, wit, bruin, grijs en oranje zijn zwartomrand. Een aardig prentenboekje voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties