Boek
Nederlands

Nijntje oefent moeilijke woorden

Dick Bruna (auteur)
+1
Nijntje oefent moeilijke woorden
×
Nijntje oefent moeilijke woorden Nijntje oefent moeilijke woorden

Nijntje oefent moeilijke woorden

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Herken je het zebrapad, de schroevendraaier, de locomotief en het sinaasappelsap? Hardkartonnen aanwijsboek met woorden van twee tot vijf lettergrepen en eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Woorden leren
Titel
Nijntje oefent moeilijke woorden
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, © 2016
[16] p. : ill.
ISBN
9789056476373 (hardback)

Besprekingen

Na 'nijntje oefent korte woordjes' (van één lettergreep) en 'nijntje oefent woordjes' (van twee lettergrepen) is er nu dit derde deel in de 'nijntje oefent'-serie. Dit maakt de reeks met drie kartonboeken en drie sets oefenkaarten compleet. Ditmaal komen de langere woorden aan bod, veelal met drie lettergrepen, maar ook met vier en zelfs een enkele keer met vijf: vogelhuisje, tandenborstel of sinaasappelsap. Elke bladzijde toont een grote, herkenbare illustratie in de bekende Bruna-stijl tegen een lege, witte achtergrond met daaronder in duidelijke, grote letters het woord (zonder lidwoord). Illustraties op naast elkaar liggende pagina’s houden verband met elkaar. Het vierkante boek met twee afgeronde hoeken is stevig uitgevoerd op glanzend dun karton. De illustraties beginnen en eindigen aan de binnenzijden van het omslag. Om de woordenschat te oefenen met peuters vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia