Boek
Nederlands

Snuffie is zoek

Dick Bruna (auteur)

Snuffie is zoek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Snuffie is verdwenen; zijn vrouwtje heeft veel verdriet en gaat op zoek. Vierkant prentenboekje met vrolijk gekleurde plaatjes en vierregelige rijmpjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Snuffie is zoek
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2005
[26] p. : ill.
ISBN
90-5647-147-3 9789056471477

Besprekingen

In Snuffie is zoek is een vrouwtje haar kleine, bruine hondje Snuffie kwijt. Er wordt verteld hoe Snuffie plots in het bos verdween en hoe het vrouwtje hem tevergeefs ging zoeken. Ze hangt een brief uit en krijgt ook een telefoontje, maar het gaat niet om haar hondje. Pas bij de tweede oproep heeft iemand eindelijk haar eigen Snuffie gevonden.

Het verhaal is volledig in de traditionele Dick Bruna-stijl getekend en geschreven. Zoals steeds bij Bruna laat dit boekje zich vlot voorlezen, en zijn de tekeningen tegelijk heel eenvoudig en toch expressief. Het is zeer geschikt om een gesprekje met peuters en kleuters te voeren rond weggelopen huisdieren of gewoon rond iemand missen. [Karin Van Camp]
Een nieuw Brunaboekje, het vierde over hond Snuffie. In dit deel is Snuffie vermist; zijn baasje loopt al een tijd te zoeken naar het kleine, bruine hondje. Het vrouwtje hangt een brief aan een boom met gegevens over Snuffies thuisadres. Verdrietig gaat ze bij de telefoon op bericht zitten wachten. Na een enkel teleurstellend bericht wordt Snuffie tenslotte gevonden. Zoals bij de meeste Brunaboekjes staat op de linkerpagina de tekst in eenvoudig, vierregelig rijm, zonder hoofdletters of leestekens, en bevinden zich rechts de zachtgetinte, gestileerde illustraties. Een aandoenlijk verhaaltje met goede afloop. Peuters vanaf twee jaar zullen graag naar het verhaaltje luisteren en de plaatjes bekijken. De tekst is door ritme en rijm gemakkelijk te onthouden.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties