Dvd Engels

Peter en de draak

Don Chaffey (regisseur), Irwin Kostal (componist), Mickey Rooney (acteur)

Peter en de draak

Don Chaffey (regisseur), Irwin Kostal (componist), Mickey Rooney (acteur)
  • Alle leeftijden
In de reeks:
Peter, een wees van negen jaar, loopt weg van zijn pleegouders. Hij maakt kennis met de draak Elliott, die zichzelf onzichtbaar kan maken en kan vliegen. Vanaf ca. 7 jaar.
Kijkwijzer
Vanaf 6 jaarVanaf 6 jaar
Titel
Peter en de draak
Regisseur
Don Chaffey
Componist
Irwin Kostal
Acteur
Mickey Rooney Helen Reddy Jim Dale
Uniforme titel
Pete's dragon
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, [2013]
1 dvd-video
Oorspr. opname
1977
Speelduur
124 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Italiaans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden, Italiaans, Duits Walt Disney productie Combinatie tekenfilm en speelfilm
EAN
8717418218324

Besprekingen

Walt Disney jeugdfilm uit 1977 met een mix van live-action en animatie onder regie van Don Shaffey. In de hoofdrollen spelen Helen Reddy, Jim Dale, Mickey Rooney en anderen. Peter is een wees van negen jaar. Hij loopt weg bij zijn pleegouders die hem slecht behandelen. Als hij kennismaakt met Elliot de draak verandert zijn leven. Elliot zingt, kan zich onzichtbaar maken en vliegen. Samen gaan ze naar het stadje Passamaquoddy waar ze vriendschap sluiten met de vuurtorenwachter en zijn dochter. De Speelfilmencyclopedie schrijft: 'Vlakke kinderfilm (...). Kinderen zullen aan de draak wel plezier beleven, maar hun ouders zullen zich vooral ergeren aan de eendimensionale tekening van de personages.' 2 sterren. De film werd genomineerd voor de Oscar voor Beste muziek. Deze special edition bevat diverse extra's. Vanaf ca. 7 jaar.