Boek
Nederlands
Twaalf verschillende versjes over vriendschap. Prentenboek met collages in kleur van verschillende dieren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Gevoelens, Vriendschap
Titel
Samen
Auteur
Elly Van der Linden
Illustrator
Greet Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2009
[26] p. : ill.
ISBN
9789044810592 (hardback)

Besprekingen

Samen en Blij zijn prentenboeken in de reeks 'Clavis peuter'. Het is geschikt voor peuters vanaf 24 maanden en heeft taalontwikkeling als thema. Op de rechterpagina staat een afbeelding van twee dieren, op de linkerpagina een bijbehorend achtregelig versje waarvan steeds de tweede en vierde regel en de zesde en achtste regel rijmen. In totaal zijn er twaalf versjes over o.a. een katje en een schaapje die een middagdutje doen in een stapelbed, een kikkertje en een zeehondje die in bad elkaars rug willen wassen, een bruin en een wit beertje die samen aan een ijsje likken en een kangoeroe en een sprinkhaan die een springwedstrijd doen.

Het prentenboek ziet er aantrekkelijk uit met een stevige omslag, een handzaam, vierkant formaat, afgeronde hoeken en glanzende pagina's. De achtergrondkleuren van de illustraties zijn rustig, in pasteltinten. De dieren zijn feller gekleurd en d.m.v. knippen en scheuren tot stand gekomen. Deze collagetechniek geeft de dieren een levend…Lees verder
Bundel met twaalf verschillende versjes over vriendschap. Een katje en een schaapje slapen samen in een stapelbed, een kangaroe en een sprinkhaan spelen samen een springwedstrijdje, en zebra en pony kleden zich samen aan. Prentenboek met stevige pagina's en twee afgeronde hoeken. Het thema vriendschap komt in ieder versje heel duidelijk naar voren. De teksten zijn op rijm en geschikt voor jonge kinderen. Ze staan in een duidelijke, smalle, schreefloze letter, meestal op de linkerpagina tegen een wisselend gekleurde achtergrond. Het woordje 'samen' staat dik gedrukt en komt in ieder versje weer terug. Elke rechterpagina bevat een vrijstaande illustratie. De illustraties zijn kleurrijk en erg leuk door de verschillende patronen en texturen. Zand in de tekening is echt een foto van zand en de beertjes hebben duidelijk een broekje aan van stof. Hierdoor zijn de illustraties uniek en aantrekkelijk. In deze reeks is ook verschenen: 'Blij'*. Een lief boekje voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Suggesties