Boek
Nederlands

Cool! Knutselen!

+1
Cool! Knutselen!
×
Cool! Knutselen! Cool! Knutselen!
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Knutselprojecten en experimentjes: een vulkaan die echt lava spuwt, kleurrijke fietspimps, zelfgemaakt krijt dat 's nachts lichtgeeft, een 'meisjes-verboden'-bordje, een mos-tattoo etc. Sommige projecten vereisen hulp van een volwassene.
Titel
Cool! Knutselen!
Auteur
Franziska Heidenreich Bianka Langnickel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Extrembasteln
Editie
1
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2013
132 p. : ill.
ISBN
9789045201009 (hardback)

Besprekingen

Cool! Knutselen! is een kleurrijk knutselboek voor kinderen van negen jaar en ouder. Zeven hoofdstukken bevatten talloze opdrachten waarbij allerlei aspecten van aardrijkskunde, scheikunde, natuur en techniek aan bod komen. Elke opdracht is voorzien van een lijst benodigdheden, een helder stappenplan en verduidelijkende foto's. Op het eerste gezicht lijkt Cool! Knutselen! een vat vol ideeën waarmee nieuwsgierige kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven.
De voorgestelde projecten zijn origineel. Zo laten Franziska Heidenreich en Bianka Langnickel je in de achtertuin een ‘warmwaterbron’ namaken en in de huiskamer een autootje in beweging zetten met behulp van een muizenval. De dames kiezen voor een grote variatie aan materialen. Kinderen leren niet alleen werken met hout, ijzer, plastic en papier, maar komen ook in aanraking met natuurlijke materialen en veel verschillende soorten verf.
Toch schuilt hierin een groot nadeel van het knutselboek. Want de benodi…Lees verder
Van dit giga-knutselboek wordt menig knutselaar gegarandeerd heel blij! De flinke uitgave (A4-formaat) toont ons meer dan vijftig originele knutselideeën. Er staan niet alleen ideeën met ‘alledaagse’ materialen maar ook materiaalsuggesties als aardappels, vis, planten en bloemen. Ook de ideeën zijn alles behalve standaard en vele ervan liggen tussen knutselen en écht experimenteren in. Zo kun je je eigen citroenenbommenwerper maken, een tattoo van mos, parfum van verse kruiden, magisch licht of een drakenstaart. Per idee wordt de werkwijze stap voor stap in vrij kleine letters beschreven. Kleurenfoto’s ondersteunen de puntsgewijze beschrijvingen. In een gekleurd kader staat telkens welke materialen nodig zijn en wat de moeilijkheidsgraad (drie niveaus) is. Bij alle knutselideeën wordt als extraatje nog een tip of aanvullende informatie gegeven. Verder geeft een pictogram aan of de hulp van een volwassene gewenst is. De speelse vormgeving oogt rustig en bevat weinig tierelantijntjes. …Lees verder

Cool! Knutselen!

In dit boek vinden stoere jongens en coole meiden knutselprojecten waarmee ze kunnen experimenteren met alles wat de natuur te bieden heeft. Maar ook meer kunstzinnige projecten komen aan bod onder de titel 'Kunst of Kitsch?' Iets gevaarlijkere knutsels zijn te vinden in het hoofdstuk 'Boem, bang, crash'. Daar staat vaak het symbool dat erop wijst dat een volwassene moet helpen bij het project. Vervelen hoort nu tot het verleden. Je krijgt hier stap-voor-stap instructies om knappe dingen te maken, maar het is dikwijls niet zo makkelijk. De benodigdheden zijn overal te krijgen. In het boek staan de nodige sjablonen. De lay-out is heel overzichtelijk met foto's van alle projecten en van kinderen in actie.