Dvd
Engels

Op zoek naar Camelot

Frederik Du Chau (regisseur), Vera Chapman (naar het werk van), Kirk DeMicco (scenarist)
Titel
Op zoek naar Camelot / dir. by Frederik Du Chau ; screenplay by Kirk DeMicco ... [et al.]
Regisseur
Frederik Du Chau
Naar het werk van
Vera Chapman
Scenarist
Kirk DeMicco
Componist
Patrick Doyle 1953-
Uniforme titel
Quest for Camelot
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Warner Home Video, 2000
1 dvd-video
Oorspr. opname
1998
Speelduur
ca. 83 min.
Aantekening
Ondertiteling: Arabisch, Spaans, Duits, Roemeens, Bulgaars, Engels voor slechthorenden Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans, Portugees, Nederlands Naar het boek The King's damosel van Vera Chapman
EAN
7321931166072

Over Frederik Du Chau

Frederik Du Chau (1966) is een Vlaams tekenaar, scenarist en regisseur van animatiefilms bij de Walt Disney studio’s in Hollywood. Hij brak door in 2005 met zijn film Racing Stripes over een zebra die dacht dat ze een paard was. Voor deze film werd vijf maanden in Zuid-Afrika gedraaid.

Du Chau studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent onder meer bij Raoul Servais. Met zijn kortfilm The Mystery of the Lamb die hij als student maakte, dwong hij in 1989 een selectie af voor het Los Angeles Animation Celebration filmfestival. In 1990 verhuist hij naar de Verenigde Staten en begint hij zijn carrière bij de Bear Animation Studio in Los Angeles. In 1992 werkt hij mee als tekenaar aan Tom and Jerry: The Movie. In 1998 regisseerde hij de film Quest for Camelot voor Warner Bros. Hij is gehuwd met een Amerikaanse en woont in San Francisco.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia