Boek
Nederlands
Steeds meer muizen hebben blauwe pukkels op hun gezicht. Geronimo wordt naar het lab gestuurd, waar professor Emi Ritus een geneesmiddel probeert te vinden. Maar is iedereen daar wel te vertrouwen? Voorlezen vanaf ca.7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Pukkelpaniek!
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Giuseppe Ferrario Giulia Zaffaroni
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Lo strano caso dei brufoli blu
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2015
113 p. : ill.
ISBN
9789085922995 (hardback)

Besprekingen

In het muizenstadje Rockford ontdekken steeds meer muizen blauwe pukkels op hun gezicht. Speurneus Teus vraagt Geronimo, uitgever van de krant 'De Wakkere muis', zijn ogen en oren open te houden als hij het lab bezoekt waar professor Emi Ritus een geneesmiddel probeert te vinden tegen de pukkels. Het blijkt dat niet alle assistenten te vertrouwen zijn. In deel drie in de 'Groene Reeks' van deze populaire serie speelt Geronimo (ik-figuur) weer de hoofdrol en probeert op een grappige manier zijn ongemak en verlegenheid te verhullen waarna hij het raadsel oplost. Het verhaal wordt onderbroken door proefjes die kinderen zelf kunnen uitvoeren. Zowel in deze beschrijvingen als in het verhaal worden af en toe lange woorden gebruikt, zoals 'besmettingshaard' of 'kleurenexplosie'. De ruime interlinie in de tekst, de speelse lay-out van gekleurde woorden in verschillende lettertype en de talrijke, kleurige, cartooneske illustraties waarop veel te beleven valt, helpen met het begrip, net als het…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties