Boek
Nederlands

Klein wit visje

Guido Van Genechten (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een klein wit visje vraagt andere zeedieren of ze zijn moeder hebben gezien. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Kleuren, Vissen
Titel
Klein wit visje
Illustrator
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
[8] p. : ill.
ISBN
9789044836424

Besprekingen

Vierkant stoffen boekje met waterfiguren uit de bekende prentenboeken van 'Klein wit visje'. Tegen de zwarte stof komen de schildpad, krab, slak en de andere dieren in sprekende kleuren (acht in totaal) goed uit. Klein wit visje zelf prijkt op de voorkant. De regenboogkleurtjes op zijn rug komen terug in de gestreepte rug van het boekje, wat een mooi tegenwicht biedt aan het zwart. Alle pagina’s bevatten een kraakelement. Baby’s zullen graag het mooi uitgevoerde boekje ontdekken: friemelen en kraken maar! Het leent zich helaas minder tot interactie omdat taalaanbod ontbreekt en de waterdieren nauwelijks inspireren tot bijvoorbeeld klanknabootsing. In dezelfde uitvoering verschenen nog twee knisperboekjes, namelijk 'Bijtje zoem' van Liesbet Slegers en 'Vriendjes'* van Anita Bijsterbosch. Vanaf ca. 3 maanden.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max