Tijdens een vlucht van New York naar Londen ontvangt een airmarshal smsjes waarin 150 miljoen dollar van de Amerikaanse overheid wordt geëist. Tot hij het geld heeft geregeld zal er iedere 20 minuten een passagier worden vermoord.
Extra onderwerp
actie, thriller
Titel
Non-stop
Regisseur
Jaume Collet-Serra
Componist
John Ottman
Acteur
Liam Neeson Julianne Moore Scoot McNairy
Taal
Engels
Uitgever
Belga Home Video, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
103 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5412370815507

Besprekingen

Amerikaanse actiefilm (2014) van Jaume Collet-Serra met Liam Neeson, Julianne Moore en Scoot McNairy. Tijdens een intercontinentale vlucht van New York naar Londen krijgt airmarshall Bill Marks dreigende sms-berichten van een passagier op dezelfde vlucht. Marks moet ervoor zorgen dat er 150 miljoen dollar op een rekening wordt gestort, zolang dat niet lukt, zal er iedere 20 minuten iemand in het vliegtuig sterven. Marks moet erachter zien te komen wie achter deze dreigende berichten zit, voordat er slachtoffers vallen. Hij onderneemt direct actie, maar dat hij daardoor ook als verdachte wordt gezien door passagiers, maakt het zoeken naar de dader nog lastiger. André Waardenburg (NRC 26-2-‘14) geeft 3 sterren en zegt over de film: ‘Non-Stop kan sowieso bogen op een sterke cast, met naast Neeson onder meer Julianne Moore (…). Hun aanwezigheid geeft deze thriller een zekere meerwaarde.’ Bart van der Put (Parool 26-2-‘14) geeft ook 3 sterren: ‘Het is wederom een naar Hitchcock knipogende …Lees verder

Over Jaume Collet-Serra

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Vicky Carras

Jaume Collet-Serra (Sant Iscle de Vallalta, 23 maart 1974) is een Spaans filmregisseur.

Biografie

Collet-Sera regisseerde de horrorfilm-remake House of Wax uit 2005, de psychologische thriller Orphan uit 2009 en de actiethrillers Unknown uit 2011, Non-Stop uit 2014, Run All Night uit 2015 en The Shallows uit 2016.

Filmografie

  • 2005: House of Wax
  • 2007: Goal II : Living the Dream
  • 2009: Orphan
  • 2011: Unknown
  • 2012: The River (tv-serie, seizoen 1, afl. 1 en 2)
  • 2014: Non-Stop
  • 2015: Run All Night
  • 2016: The Shallows
  • 2018: The Commuter
  • 2020: Jungle Cruise
Lees verder op Wikipedia