Boek
Nederlands

De tragiek van de macht : brief aan Bart De Wever

Joël De Ceulaer (auteur)
+1
De tragiek van de macht : brief aan Bart De Wever
×
De tragiek van de macht : brief aan Bart De Wever De tragiek van de macht : brief aan Bart De Wever

De tragiek van de macht : brief aan Bart De Wever

Geen enkele politicus heeft de laatste jaren zo virtuoos in de spits gespeeld als Bart De Wever. Vriend en vijand moeten erkennen dat hij het democratische debat weer tot leven heeft gewekt en Vlaanderen in een andere plooi heeft gelegd.

Maar wat heeft de politieke strijd gedaan met de intellectuele en ideologische principes van de machtigste man van Vlaanderen? Welke overtuigingen heeft

Extra onderwerp
2,5 sterren (Humo)
Titel
De tragiek van de macht : brief aan Bart De Wever
Auteur
Joël De Ceulaer
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2020
190 p.
ISBN
9789401469647 (paperback)

Over Joël De Ceulaer

Joël De Ceulaer (Geel, 1964) is een Belgisch journalist en schrijver.

Levensloop

De Ceulaer behaalde zijn licentiaat Germaanse filologie (1982-1986) en kandidatuur filosofie (1986-1988) aan de Katholieke Universiteit Leuven. Tijdens zijn studies was hij vicepreses van de faculteit letteren samen met preses Ivan De Vadder.

Vanaf 1989 begon hij te werken als (freelance) journalist voor het weekblad Panorama. Ondertussen deed hij 20 maanden burgerdienst in plaats van legerdienst omdat hij vreesde voortdurend te zullen botsen met de hiërarchie. Van 1995 tot het opdoeken van het tijdschrift in 1997 was hij hoofdredacteur bij Panorama. Na enkele jaren freelance werk voor De Standaard, De Morgen en Knack kwam De Ceulaer in 1999 in vaste dienst bij het weekblad Knack (1999-2011).

Op z'n vierenveertigste werd De Ceulaer voor het eerst vader van een dochter. In 2011, omdat hij niet onder de nieuwe hoofdredacteur Johan Van O…Lees verder op Wikipedia