Boek
Nederlands

Trouweloos

Karin Slaughter (auteur)
In de reeks:
Genre:
Een vrouwelijke detective wordt van verlof teruggeroepen om te assisteren bij het onderzoek naar de dood van een levend begraven jonge vrouw die behoorde tot een sekte-achtige commune op een boerderij in Georgia.
Extra onderwerp
Thrillers, Thrillers (roman)
Titel
Trouweloos
Auteur
Karin Slaughter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Faithless
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2005
463 p.
ISBN
90-234-1811-5

Besprekingen

Trouweloos is de vijfde roman uit Karin Slaughters zogenaamde ‘Grant County’-reeks. Het boek verscheen oorspronkelijk in 2005 en is nu al aan zijn 29e druk toe. Het hoofdpersonage van deze thrillerreeks is Sara Linton, een pediater uit een klein stadje in het zuiden van de Verenigde Staten. Via haar vriend, commissaris Jeffrey Tolliver, raakt ze indirect betrokken bij de onderzoeken van het plaatselijke politiekorps. In het begin van Trouweloos ontdekken Jeffrey en Sara per toeval een houten kist die onder de aarde verborgen is. In de kist vinden ze het lijk van een jong meisje dat met cyanide vergiftigd werd. Jeffreys onderzoek voert naar de bizarre familie Ward die met hulp van een klein legertje van sociale misfits een grote sojaboerderij runt. Bovendien staat de familie aan het hoofd van een religieuze sekte die naar soberheid en eenvoud streeft. Hoewel het op het eerste gezicht is alsof het meisje omwille van haar rebelse gedrag in de kist opgesloten werd, brengen J…Lees verder
Inspecteur Jeffrey Tolliver en kinderarts Sara Linton ontdekken tijdens een wandeling een dood meisje dat levend begraven is. Het onderzoek leidt hen naar een godsdienstige gemeenschap waar ex-gevangenen en drugsverslaafden worden opgevangen. Dan ontdekt de politie dat in twee jaar tijd negen van deze bewoners stierven en dat op allen een levensverzekering was afgesloten. Het net om de daders sluit zich. Spannend deel in een reeks rond kinderarts Sara Linton waarin niet alleen de misdaad centraal staat maar ook het dagelijks leven van Sara, haar vriend Jeffrey en agente Lena Adams. Juist dit aspect zorgt voor veel binding met het verhaal dat verder leest als een trein en ondanks de bijna 450 blz. tot het eind blijft boeien. Het verhaal is niet moeilijk te volgen voor een volwassen doelgroep die houdt van een spannend verhaal (de aanduiding 'literaire thriller' geeft het boek een te zware lading mee). Op de voorkaft een waterige foto van een dood meisje. Normale druk.

Over Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter (Atlanta (Georgia), 6 januari 1971) is een Amerikaanse thrillerschrijfster, bekend van de Grant County-serie.

Karin Slaughter is geboren in een klein stadje in Georgia en woont tegenwoordig in Atlanta. Ze is bekend door haar thrillers uit de Grant County-reeks, die ook wel de Sara Linton-reeks genoemd wordt. Sara Linton is kinderarts en raakt in de boeken verwikkeld in moordzaken. Naast de Grant County-reeks, heeft Karin Slaughter "Vervloekt geluk" samengesteld. In dit boek schrijven Amerikaanse, Engelse en Nederlandse auteurs een hoofdstuk aan de hand van een bedel van een bedelarmband, die als rode draad door het boek loopt. "Triptiek" en "Versplinterd" zijn thrillers die niet in de Grant County-reeks thuishoren, maar personages uit deze reeks komen wel voor in de boeken, deze reeks is bekend als de Atlanta-reeks of Will Trent-reeks of Sara Linton-reeks.

De filmrechten van de Will Trent-thrillers zijn verkocht aan de Zweedse filmmaatschappij Y…Lees verder op Wikipedia