In het Atlanta van 1974 gaan een ervaren agente en een groentje op zoek naar een moordenaar die politiemannen executeert.
Titel
Veroordeeld
Auteur
Karin Slaughter
Vertaler
Ineke Lenting
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cop town
Editie
1
Uitgever
Zoetermeer: XL, 2015
2 dl.
ISBN
9789046311004 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Na diverse thrillers die in een reeks geschreven zijn, is dit boek met geheel nieuwe personages een 'stand alone' (of misschien wel het eerste deel van een nieuwe serie). De Amerikaanse bestsellerauteur situeert een spannend verhaal in de jaren zeventig van de twintigste eeuw, de tijd van vele veranderingen. De jonge vrouwelijke agenten Kate Murphy en Maggie Lawson moeten zich bij het Atlanta Police Department in de staat Georgia handhaven tussen machomannen in een sfeer van racisme, homohaat en angst van deze mannen voor emancipatie. De vrouwen worden gekleineerd en enkel als lustobject gezien. Op Kate's eerste werkdag wordt een vijfde politieman vermoord en raakt een zesde gewond (Maggie's broer). In de jacht op de politiemoordenaar zijn het de twee vrouwen, die de dader ten slotte op het spoor komen. Boeiend beschreven personages, waarbij het oorlogsverleden van Kate's Nederlandse oma prima in het verhaal verweven is. Vlot leesbare thriller, waarin een uitstekende tijdsbeeld wordt …Lees verder

Over Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter (Atlanta (Georgia), 6 januari 1971) is een Amerikaanse thrillerschrijfster, bekend van de Grant County-serie.

Karin Slaughter is geboren in een klein stadje in Georgia en woont tegenwoordig in Atlanta. Ze is bekend door haar thrillers uit de Grant County-reeks, die ook wel de Sara Linton-reeks genoemd wordt. Sara Linton is kinderarts en raakt in de boeken verwikkeld in moordzaken. Naast de Grant County-reeks, heeft Karin Slaughter "Vervloekt geluk" samengesteld. In dit boek schrijven Amerikaanse, Engelse en Nederlandse auteurs een hoofdstuk aan de hand van een bedel van een bedelarmband, die als rode draad door het boek loopt. "Triptiek" en "Versplinterd" zijn thrillers die niet in de Grant County-reeks thuishoren, maar personages uit deze reeks komen wel voor in de boeken, deze reeks is bekend als de Atlanta-reeks of Will Trent-reeks of Sara Linton-reeks.

De filmrechten van de Will Trent-thrillers zijn verkocht aan de Zweedse filmmaatschappij Y…Lees verder op Wikipedia