Dvd
Engels

Jack Ryan : shadow recruit

Kenneth Branagh (regisseur), Tom Clancy (naar het werk van), Patrick Doyle (componist)
Ex-marinier Jack Ryan is, na een ongeval, te werk gesteld als financieel analist op Wall Street en komt een geheim complot van de Russen tegen de Verenigde Staten op het spoor.
Titel
Jack Ryan : shadow recruit
Regisseur
Kenneth Branagh 1960-
Naar het werk van
Tom Clancy
Componist
Patrick Doyle 1953-
Acteur
Chris Pine Kevin Costner Keira Knightley 1985-
Taal
Engels
Uitgever
Paramount, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
ca. 101 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans Gebaseerd op de personages gecreëerd door Tom Clancy
EAN
5050582968125

Besprekingen

Amerikaanse actie-thriller uit 2014 van Kenneth Branagh met Chris Pine en Kevin Costner, geïnspireerd op het personage van schrijver Tom Clancy. Chris Pine is als Jack Ryan door meerdere acteurs voorgegaan, w.o. Alec Baldwin in ‘The Hunt for Red October’, Harrison Ford in ‘Patriot Games’ en Ben Affleck in ‘The Sum of All Fears’. Ex-marinier Jack Ryan is, na een ongeval, te werk gesteld als financieel analist op Wall Street. Als hij een geheim complot van de Russen tegen Verenigde Staten op het spoor komt, wordt hij door zijn baas Thomas Harper (Kevin Costner) als geheim agent naar Moskou gezonden om een aanslag te voorkomen. Karin Wolfs (Cinema.nl, i) kent 3 van 5 sterren toe: ‘(…) Een continue stroom plotinformatie en snelgemonteerde actie houdt de kijker in de greep met adequaat, maar standaard popcornvermaak waar je niet al te veel vragen bij moet stellen.’ Ook Scott van der Winden (Cinemagazine.nl) geeft 3 van 5 sterren: ‘(…) Niet geweldig maar verre van slecht’(...) ‘het verhaal …Lees verder

Over Kenneth Branagh

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Giorgia Meschini

Sir Kenneth Charles Branagh (Belfast, 10 december 1960) is een Noord-Iers acteur en filmregisseur, onder andere bekend om zijn filmbewerkingen van stukken van Shakespeare. Deze films waren zeer succesvol.

Biografie

Op zijn negende verhuisde de familie naar Reading, Engeland. Op zijn achttiende ging Branagh studeren aan het prestigieuze Royal Academy of Dramatic Arts in Londen. Na een succesvolle studie kwam Branagh in 1982 op West End. Hij was succesvol op het toneel en sleepte daar ook prijzen in de wacht. Het volgende jaar werd hij lid van de Royal Shakespeare Company. In 1987 richtte hij samen met David Parfitt de Renaissance Theatre Company op. Hier ontmoette hij zijn eerste vrouw, Emma Thompson.

In 1989 maakte Branagh zijn regiedebuut met Shakespeares Henry V. De film had een droomcast met behalve Branagh en Thompson onder anderen Derek Jacobi, Ian Holm, Robbie Coltrane, Richard Briers en Judi Dench. De film g…Lees verder op Wikipedia

Suggesties