Boek
Nederlands

Koning Voetbal

Koos Meinderts (auteur), Annette Fienieg (illustrator)
+1
Koning Voetbal
×
Koning Voetbal Koning Voetbal
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Koning Poeskas wil niet regeren: hij voetbalt liever. Dat doet hij in het geheim. Maar dat kan niet lang goed gaan. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Leesniveau
AVI 4
Titel
Koning Voetbal / Koos Meinderts ; tek. van Annette Fienieg
Auteur
Koos Meinderts
Illustrator
Annette Fienieg
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 1999
75 p. : ill.
ISBN
90-276-4201-X

Besprekingen

Koning Poeskas wil liever voetballen dan regeren, maar dat mag niet. Samen met Faas, een buurjongen, voetbalt hij stiekem. Een duel met zijn broer, de vijand, maakt een eind aan dit geheime gedoe. Vrij korte hoofdstukjes, korte zinnen die steeds op een nieuwe regel beginnen, hoofdletters en hoofdstukaanduiding, maken het geheel eenvoudig en overzichtelijk. Om de tekst en tekeningen op iets getint papier staat een kader. Het onderwerp "voetbal" spreekt kinderen erg aan en het is verrassend dat de koning liever voetbalt dan regeert. Ook de prenten zijn humoristisch, karikaturaal en toch eenvoudig. Ze geven goed de grap van de tekst weer. Het zijn met grijze verf ingevulde pentekeningen waarbij het de figuren zijn waar het om gaat: de achtergrond is niet getekend. Soms beslaat de tekening een hele pagina. Verfrissend idee; leuk verhaal dat vlot te lezen is voor kinderen vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Koos Meinderts

Koos Meinderts (Den Haag, 20 januari 1953) is een Nederlands schrijver.

Leven en werk

Meinderts studeerde pedagogiek, maar maakte de studie niet af en ging schrijven. In 1983 schreef hij zijn eerste kinderboek Mooi meegenomen. In 1983 begon Meinderts ook de samenwerking met zijn oude schoolvriend Harrie Jekkers. Samen schreven ze een aantal liedteksten voor Klein Orkest, cabaretprogramma’s en (kinder)boeken. Koos Meinderts heeft een van zijn kinderboeken, De snoepwinkel van Zevensloten, bewerkt tot een kindertheaterstuk. In 2007 was deze voorstelling te zien in het Jeugdtheater Hofplein, Martin van Waardenberg vormde samen met leerlingen van het Hofplein theater de cast. De liedjes van het stuk zijn geschreven door Harrie Jekkers. In 2008 ging in het Hofplein theater de voorstelling De winterkoningin in première. Dit stuk is ook geschreven door Koos Meinderts met liedjes van Harrie Jekkers.

Koos Meinderts schre…Lees verder op Wikipedia

Suggesties