Boek Nederlands

Het woord bij de daad

Luc De Vos (auteur)

Het woord bij de daad

Luc De Vos (auteur)
Genre:
Verhalen over de wereld van de popmuziek.
Onderwerp
Popmuziek
Extra onderwerp
Récits
Titel
Het woord bij de daad
Auteur
Luc De Vos 1962-2014
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Atlas, 2002
156 p.
ISBN
90-450-1114-X

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Luc de Vos is zanger en frontman van de Vlaamse popgroep Gorki. Sedert geruime tijd ontpopt hij zich ook als stukjesschrijver voor o.m. Studio Brussel, waar hij ook een graag geziene gast is in een aantal programma's. Met de groep Automatic Buffalo waagt hij zich aan een Engelstalig repertoire om buiten de grenzen te kunnen treden. De Vos leverde ook bijdragen aan 'De Standaard Magazine'. Het woord bij de daad is zijn literaire debuut. De bundel bestaat uit elf geschriften, die een beeld opleveren van de ideeën en gedachten die de schrijver bezig houden. Een aantal thema's keren altijd weer in het werkje: geloof, muziek, beroemdheid, opgroeien.

De Vos verwijst vaak naar zijn jaren op de lagere school, waar hij als arbeiderskind schitterende prestaties leverde. Toch relativeert hij dat, want zodra hij de dorpsschool verlaten heeft en in het middelbaar terechtkomt, blijkt dat in het land der blinden eenoog koning is. Bovendien stelt hij met spijt vast dat hij te vroeg gebo…Lees verder
Luc de Vos (1962) is de zanger van de in België zeer populaire, Nederlandstalige popband Gorki. Hij schrijft al jaren columns voor de jongerenzender Studio Brussel. Deze verhalenbundel is zijn debuut. Ervaringen die hij opdeed als popmuzikant, vormen zijn belangrijkste inspiratiebron. Hij schetst een levendig en absurd-humoristisch beeld van de wereld van seks, geld en rock and roll. Hoewel hij deel uitmaakt van het rock-circus, is zijn houding ambivalent en relativerend. De Vos' werk heeft onmiskenbaar Belgische trekjes. Dat blijkt niet zozeer uit zijn schrijfstijl en onderwerpskeuze, alswel uit zijn kijk op het leven. De personages uit zijn verhalen, de ik-figuur niet uitgezonderd, lijken soms enigszins op stripfiguren, maar dat is in dit geval eerder een voor- dan een nadeel. Paperback; vrij kleine druk.