Boek Nederlands

Waarom het leuk /stom is om een broer /zus te hebben

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (illustrator)

Waarom het leuk /stom is om een broer /zus te hebben

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
  • Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Dertien uitgekookte tips van Victoria en Kasper om jongere of oudere broers of zussen te slim af te zijn. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Broers en zussen
Leesniveau
AVI 8
Titel
Waarom het leuk /stom is om een broer /zus te hebben / Marjon Hoffman ; met tek. van Georgien Overwater
Auteur
Marjon Hoffman
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2005
82 p. : ill.
ISBN
90-216-1759-5

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Dertien uitgekookte tips in verhaalvorm om jongere of oudere broers of zussen te slim af te zijn en er bijvoorbeeld voor te zorgen dat zij altijd de schuld krijgen, ze hun zakgeld vrijwillig aan je afstaan of zij voor jouw huisdier zorgen. Samen met haar overbuurjongen Kasper bedenkt Victoria hiertoe de slimste plannetjes en legt de lezer haarfijn uit hoe die werken. De veertiende tip bestaat uit een advies hoe alle tips het best toepasbaar zijn. Geschreven in de ik-vorm en doorspekt van humor, ook in de grappige, zwart-witte pentekeningen, leest het verhaal vlot. Qua sfeer en structuur is de uitgave vergelijkbaar met de boeken van deze auteur over Floor (bv. 'De regels van Floor'*). Op de goed bij de inhoud passende, helder gele omslagillustratie met de titel in een stripwolk zijn Victoria en Kasper druk in telefonisch overleg. Ontspanning voor kinderen vanaf ca. 9 jaar, ook voor hen die moeite hebben met lezen.

Waarom het leuk/stom is om een broer/zus te hebben

Victoria is negen en heeft twee broers: Pieter van zes en Olivier van elf. Haar beste vriend en buurjongen Kasper heeft twee zussen: Kaat (ouder) en Koosje (kan net lopen). Ze slaan de handen in elkaar om oplossingen te vinden voor veel voorkomende problemen. Soms komt Vikki met een oplossing maar op andere momenten heeft Kasper een creatieve ingeving. Ze proberen het telkens uit en geven elkaar feedback. Heb je broers of zussen en kan je je er soms dood aan ergeren? Dan is dit een boek voor jou! Talloze tips om om te gaan met de meest voorkomende problemen. Dit zijn maar een paar van de onderwerpen: hoe kan je zonder problemen op de computer van je oudere broer? Hoe haal je betere cijfers zonder er zelf voor te leren? Hoe kun je ervoor zorgen dat je zus jouw kamer moet opruimen? Herkenbare situaties, leuke tips, vlot geschreven maar na een tijdje gaat het stramien een beetje vervelen. Elk hoofdstuk begint met ‘wat heb je nodig’. Een probleem doet zich voor bij één van beiden, ze bede…Lees verder