Boek
Nederlands

Het dikke verjaardagsboek van Kikker

Max Velthuijs (auteur)
+1
Het dikke verjaardagsboek van Kikker
×
Het dikke verjaardagsboek van Kikker Het dikke verjaardagsboek van Kikker

Het dikke verjaardagsboek van Kikker

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
`Ben ik vandaag jarig? zei Kikker verbaasd. `Dat was ik helemaal vergeten. `Maar wij niet! riepen zijn vrienden in koor. Kikker is een vriend voor alle leeftijden. Een oer-Hollandse held, over de hele wereld geliefd en hij wordt dit jaar 25 jaar jong! Dat viert hij met een dik boek vol verhalen. Lees het voor, beleef het mee, en vier de verjaardag van Kikker!
Bevat
Titel
Het dikke verjaardagsboek van Kikker
Auteur
Max Velthuijs
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2014
153 p. : ill.
ISBN
9789025865139 (hardback)

Besprekingen

Het dikke verjaardagsboek van Kikker

Kikker is al 25 jaar een bijzondere vriend voor jong en oud. In een geheel eigen stijl is hij een held met wie je van alles kunt beleven. Herkenbare emoties zijn nooit ver weg en vriendschap is de rode draad. Deze verjaardagseditie bundelt acht reeds eerder verschenen verhalen over Kikker: ‘Kikker en Haas’, ‘Kikker en een heel bijzondere dag’, ‘Kikker en Rat’, ‘Kikker is Kikker’, ‘Tellen met Kikker’, ‘Kikker vindt een vriendje’, ‘Kikker viert feest’ en ‘Ik bof dat ik een kikker ben!’ In elk van de verhalen is er wel iets dat gevierd moet worden: een thuiskomst, een nieuwe vriend, een verjaardag en ga zo maar door.
De verhalen zijn gevoelig, lief en grappig en op een schitterende manier geïllustreerd. Onder de prenten staan enkele lijntjes tekst, korte zinnetjes die gemakkelijk begrijpbaar zijn. In een eenvoudige, maar toch rijke taal en met vrolijke, expressieve prenten in frisse kleuren worden gevoelens en situaties treffend vastgelegd. De verhalen zijn goed opgebouwd naar een …Lees verder

Over Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs (Den Haag, 22 mei 1923 – 25 januari 2005) was een Nederlandse schrijver en tekenaar van kinderboeken.

Biografie

Na het doorlopen van de Handelsschool in Den Haag volgde Velthuijs in 1944 korte tijd de opleiding grafisch ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In het schooljaar 1945-1946 studeerde hij kosteloos aan de KABK in Den Haag. Rond 1950 maakte hij een aantal stofomslagen voor boeken, onder meer van Willem van Iependaal. Lange tijd was hij werkzaam in de reclame. Vanaf 1962 maakte hij zijn eerste illustraties voor kinderboeken. Hij won met zijn vroegere werk twee keer een Gouden Penseel voor zijn illustraties bij Het goedige monster en de rover (1977) en voor Klein mannetje vindt het geluk (1986).

Max Velthuijs brak nationaal en later ook internationaal door met de boeken over Kikker. Zijn eerste Kikkerboek, Kikker is verliefd dat in 1989 verscheen, werd in een twi…Lees verder op Wikipedia