Strip
Nederlands

Vluchtmisdrijf

Merho (auteur), Kristof Fagard (medewerker), Peter Koeken (medewerker)
+1
Vluchtmisdrijf
×
Vluchtmisdrijf Vluchtmisdrijf
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Vluchtmisdrijf
Auteur
Merho
Medewerker
Kristof Fagard Peter Koeken
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2009
46 p. : ill.
ISBN
9789002236129 (paperback)

Besprekingen

Met tekeningen en een scenario van Merho is dit alweer het 123ste avontuur in de stripreeks 'De Kiekeboes'. De hoofdpersonages maken allen deel uit van een normaal gezin, dat op de een of andere manier alsmaar verzeild raakt in de meest bijzondere en spannende avonturen. In dit deel wordt gezocht naar de vader van Tomboy, een vriendin van Fanny Kiekeboe. Ze belanden van het ene in het andere avontuur waarbij komische scènes worden afgewisseld met actie en sensatie. Lukt het haar om haar onbekende vader terug te vinden en welke andere bekende en nieuwe personages zorgen voor nieuwe plotwendingen? Deze en vele andere ontwikkelingen worden geïllustreerd in dit stripboek. Het is met name bedoeld voor de echte Kiekeboes-fan die geen genoeg kan krijgen van hun avonturen.

Over Merho

CC BY 3.0 - Foto van/door Andrew

Merho, pseudoniem van Robert Carolus Wilhelmina (Rob) Merhottein (Antwerpen, 24 oktober 1948), is een Belgische stripauteur, die voornamelijk gekend is voor zijn strip De Kiekeboes.

Levensloop

Merho groeide op in de Seefhoek, een wijk van Antwerpen. Aanvankelijk wilde hij komiek worden, maar Merho koos dan al op jonge leeftijd om striptekenaar te worden. Daarom bezocht hij meermaals de striptekenaars Bob Mau en Pom voor advies. Merho tekende tijdens zijn middelbareschooltijd zijn eerste strips. De gagstrip Comi & Dacske verscheen vanaf 1964 in het tijdschrift De Middenstand. Een andere gagstrip, Zoz en Zef, verscheen in 1965 in het tijdschrift Jong Caritas. Vervolgens studeerde Merho toegepaste grafiek aan de Sint-Lukashogeschool in Brussel. Na zijn studies begon hij in 1970 te werken bij Studio Vandersteen waar hij ter vervanging van Eduard De Rop de strip Jerom inktte. In o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties