Boek
Nederlands

Jurassic park & De verloren wereld

Michael Crichton (auteur)
+1
Jurassic park & De verloren wereld
×
Jurassic park & De verloren wereld Jurassic park & De verloren wereld

Jurassic park & De verloren wereld

Michael Crichtons Jurassic World (Jurassic Park en The Lost World) is een hoogtepunt in de moderne popcultuur.

Er is een verbijsterende techniek uitgevonden om DNA van dinosauriërs te klonen en deze wezens weer tot leven te wekken. Nu zijn de wildste fantasieën van de mens werkelijkheid geworden: dieren die al eeuwen uitgestorven waren, dwalen nu weer rond in Jurassic Park, en iedereen
Bevat
Titel
Jurassic park & De verloren wereld
Andere titel
Jurassic park en De verloren wereld
Auteur
Michael Crichton
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2015
813 p. : ill.
ISBN
9789021016191 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Bundeling van twee eerder afzonderlijk verschenen romans van de Amerikaanse auteur (1942-2008). In ‘Jurassic Park’ wordt met behulp van gentechnologie een reservaat van zelfgekweekte dinosauriërs opgezet, waarvan een wiskundige voorspelt dat het wel uit de hand móet lopen. In het vervolg ‘De verloren wereld’ onderzoeken enkele geleerden en twee kinderen of op een geheimzinnig eiland nog voorwereldlijke dieren in leven zijn. Beide romans zijn verfilmd door Steven Spielberg.

Over Michael Crichton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jon Chase photo/Harvard News Office

John Michael Crichton (Chicago, 23 oktober 1942 – Los Angeles, 4 november 2008) was een Amerikaanse auteur van sciencefictionboeken en filmscenario's en producent van films en televisieprogramma's. Hij studeerde af in geneeskunde aan de Harvard Medical School. Onder de pseudoniemen John Lange en Jeffery Hudson publiceerde hij in zijn studietijd zijn eerste boeken.

Crichton was onder meer bekend van zijn boek Jurassic Park, dat in 1993 werd verfilmd door Steven Spielberg. Hij was ook schrijver en producent van de televisieserie ER en gaf lezingen. Hij sprak het Amerikaanse Congres eens toe over de gevaren van wetenschap en politiek.

Crichton stierf op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Bibliografie

Fictie

Tussen haakjes staat de titel van de Nederlandstalige editie