Boek
Engels

State of fear

Michael Crichton (auteur)
Een advocaat raakt betrokken bij de strijd tussen misdadige milieugroeperingen en hun tegenstanders die willen aantonen dat hun waarschuwingen tegen klimaatsveranderingen en stijging van de zeespiegel slechts op eigenbelang zijn gebaseerd.
Titel
State of fear
Auteur
Michael Crichton
Taal
Engels
Uitgever
London: HarperCollins, 2005
X, 717 p.
ISBN
9780007181605 (paperback)

Besprekingen

In deze roman maakt de schrijver duidelijk dat de theorieën over klimaatsveranderingen en het stijgen van de zeespiegel zaken zijn die milieuactivisten ons graag willen laten geloven. En zij doen dat op misdadige wijze, o.a. door natuurrampen te ontketenen. Zo wordt een poging gedaan om een ijsberg ter grootte van heel Nederland van Antarctica te laten losbreken. De advocaat Peter Edwards bevindt zich daar waar de klappen vallen. Zijn cliënt is de rijke George Moore die grote bedragen schenkt aan een milieuorganisatie totdat hij geïnformeerd wordt over de werkelijke situatie. Dan ontspint zich een panoramisch verhaal met moord, bedreiging en manipulatie met gebruikmaking van de modernste technieken. Bij de eerste honderd bladzijden twijfelt de lezer: alleen maar informatie, terwijl er geen intrige te bekennen is. Maar daarna komt hij aan zijn trekken in een spannend, meeslepend en overtuigend boek. Op zoek naar overtuigingskracht heeft Crighton niet bestaande geleerden ten tonele gevo…Lees verder

Over Michael Crichton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jon Chase photo/Harvard News Office

John Michael Crichton (Chicago, 23 oktober 1942 – Los Angeles, 4 november 2008) was een Amerikaanse auteur van sciencefictionboeken en filmscenario's en producent van films en televisieprogramma's. Hij studeerde af in geneeskunde aan de Harvard Medical School. Onder de pseudoniemen John Lange en Jeffery Hudson publiceerde hij in zijn studietijd zijn eerste boeken.

Crichton was onder meer bekend van zijn boek Jurassic Park, dat in 1993 werd verfilmd door Steven Spielberg. Hij was ook schrijver en producent van de televisieserie ER en gaf lezingen. Hij sprak het Amerikaanse Congres eens toe over de gevaren van wetenschap en politiek.

Crichton stierf op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Bibliografie

Fictie

Tussen haakjes staat de titel van de Nederlandstalige editie