Boek Nederlands

Prinses Arabella gaat naar school

Mylo Freeman (auteur)

Prinses Arabella gaat naar school

Mylo Freeman (auteur)
  • Vanaf 3-5 jaar
Prinsesje Arabella gaat voor het eerst naar school. Ze leert niet alleen allerlei prinsessendingen, maar ook rekenen. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Prinses Arabella gaat naar school
Auteur
Mylo Freeman
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2008
[14] p. : ill.
ISBN
9789058384928

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Prinses Arabella ligt te woelen in haar bed omdat ze morgen eindelijk naar school mag. De volgende ochtend pakt het prinsesje haar schooltas in, en nadat ze beloofd heeft om lief te zijn en goed te luisteren, rent ze de school binnen. Eerst is er de "gracieuze buigles", daarna volgt de "keurig rechtop-lopen-les" en ten slotte moeten de prinsessen ook nog leren om linten door te knippen. Tijdens de rekenles ergert prinses Arabella zich dan weer aan de domme vragen. "Ik vind school niet leuk meer!" stampvoet ze: "Ik wil naar huis."

De prinsessenjuf heeft echter te doen met Arabella en belooft haar dat ze er morgen een speciale dag van zullen maken: iedere prinses mag haar lievelingsdier mee naar school nemen. Prinses Ling neemt haar mooiste vlinder mee, prinses Sofie haar lievelingspoes. En prinses Arabella? Die komt aandraven met haar lievelingsolifant, om er vervolgens nog eentje mee te brengen. Want wat is er leuker dan één olifant? Twee olifanten!

Ook dit tweede prent…Lees verder
Prinses Arabella gaat voor het eerst naar school. Ze leert er buigen, keurig rechtop lopen, lintjes doorknippen, maar ook rekenen. Prinses Arabella vindt het niet leuk om te rekenen! De prinsessenjuf heeft een idee: iedereen mag de volgende dag haar lievelingsdier mee naar school nemen. Prinses Arabella neemt haar olifant mee. Na 'Prinses Arabella is jarig'* (Leespluim maart 2007) is dit het tweede boek over Prinses Arabella. Weinig tekst; kleurrijke illustraties, veelal doorlopend over twee pagina’s. Het boek biedt goede aanknopingspunten om het thema ‘andere culturen’ bij kleuters te behandelen. Aantrekkelijk omslag met daarop Prinses Arabella die de handen van haar ouders vasthoudt op weg naar school. Met knipplaat, die gebruikt kan worden als puzzel. Leuk, aandoenlijk verhaal over de eerste schooldag van een prinses. Vanaf ca. 4 jaar.