Boek Nederlands

De grote ommekeer

Patrick Lagrou (auteur), Siegfried Vynck (illustrator)

De grote ommekeer

Patrick Lagrou (auteur), Siegfried Vynck (illustrator)
  • Vanaf 12-14 jaar
In de reeks:
De superorkaan die over de Bahamas trekt, dwingt de familie van Victoria te verhuizen. Ze zijn bezorgd over wat ze zien gebeuren, de klimaatveranderingen, de kracht van de natuur. Kan een volgende ramp vermeden worden?
Titel
De grote ommekeer
Auteur
Patrick Lagrou
Illustrator
Siegfried Vynck
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011
195 p. : ill.
ISBN
9789044816136 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Wanneer door de klimaatveranderingen een orkaan hun huis op de Bahama’s verwoest heeft, moet Victoria samen met haar familie verhuizen. Samen met haar broertje, zusje, mama en oma gaat Victoria in Engeland wonen, in het dorpje Totnes. Daar trekken ze in bij Dusty en haar grootmoeder en overgrootmoeder. Victoria’s grootvader, die samen met haar vader doorreist naar België, kent de grootmoeder van Dusty. Zij zijn beiden beroemde professoren. De mensen in Totnes telen zelf hun groenten, gebruiken zo weinig mogelijk elektriciteit en hebben hun eigen munt. Op die manier voeren zij hun eigen strijd tegen de klimaatverandering. Victoria en haar familie willen er alles aan doen om deze manier van leven zoveel mogelijk te promoten. De eigenaars van de plaatselijke supermarkt en vleesindustrie geven zich echter niet zomaar gewonnen. Zij doen er alles aan om te voorkomen dat nog meer mensen die milieubewuste levensstijl oppikken en zijn er zelfs toe bereid geweld te gebruiken.
De grote o…Lees verder
Tweede deel van de Klimaatreeks* waarin aan de orde komt hoe de mensheid zich zal moeten aanpassen aan de gevolgen van een klimaatramp. De hoofdpersonen zijn verteller Victoria, haar broertje Yoram en zusje Aisha. Nadat de familie van Victoria is ontsnapt aan de gevolgen van de grote ramp in deel 1, worden zij gered en gaat de familie aan de slag om de wereld voor te bereiden op de gevolgen van de klimaatramp. Voorbeeld is daarbij een groep mensen in het Engelse Totnes, die al op een natuurvriendelijke manier leeft. Het verhaal wordt extra spannend gemaakt door de tegenwerking van gemene supermarkteigenaren. De lezer wordt al warm gemaakt voor het volgende deel van de serie waarin de familie een eigen project op zal gaan zetten in België en waarin Victoria wellicht weer haar vriend Robbe zal ontmoeten. De illustraties zijn vooral plattegronden van huizen, dorpen en reizen. Technisch en inhoudelijk goed leesbaar, veel dialogen en uitleg over onbekende gebruiken. Zeer geschikt voor jong…Lees verder