Boek
Nederlands

Geesten in huis

Patrick Lagrou (auteur)
+1
Geesten in huis
×
Geesten in huis Geesten in huis

Geesten in huis

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
In het nieuwe huis waar Justien met haar ouders en zusjes zijn komen wonen is van alles mis. Wat heeft dat te maken met haar pogingen om in de computers op school in te breken? Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Computers, Spoken
Titel
Geesten in huis
Auteur
Patrick Lagrou
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Clavis, 2003
172 p.
ISBN
90-448-0154-6

Besprekingen

Spookhuizen doen het de laatste tijd goed in de jeugdliteratuur -- denk aan recente griezelverhalen zoals Coraline van Neil Gaiman, de 'Spiderwick'serie van Holly Black of De Zoldergeest van Mary Arrigan. Of zijn spookhuizen nooit echt weggeweest? Binnen het genre van de griezelliteratuur is een huis met een geest erin natuurlijk een dankbaar onderwerp, omdat de horror doordringt tot waar mensen zich normaal het meest geborgen moeten voelen: hun eigen huis. Het huis van Justien is een typisch spookhuis: groot, oud, donker en afgelegen. Een groot contrast met de flat waar Justien en haar familie vroeger woonden ; ze verhuisden na een burenruzie. Het behekste huis werkt de nieuwe bewoners al snel op hun zenuwen met vreemd geritsel, voetstappen op zolder, een geur van ontbinding en allerlei waanbeelden. De oplossing voor het raadsel moet, zoals gewoonlijk in het griezelgenre, in het verleden worden gezocht.

Patrick Lagrou heeft in zijn schrijverscarrière al vaak gen…Lees verder
Justien, haar ouders en kleine tweelingzusjes verhuizen van een flat naar een eenzaam huis buiten. Onmiddellijk installeert Justien haar computer; op internet heeft ze de onbekende hacker hoLLyGHost leren kennen, die haar helpt, zodat ze de computers op school kan kraken. Vanaf de verhuizing heeft Justien nachtmerries, gebeuren er onverklaarbare dingen, en moet ze veel verantwoordelijkheid thuis dragen. In het tijdsbestek van een jaar- het verhaal begint op 31 oktober bij de vorige bewoners (maar begint eigenlijk het jaar daarop op 1 oktober), en eindigt op 4 november (na Allerzielen), als de geesten verjaagd zijn- ontrolt zich een tumultueus verhaal met veel figuren en verhaallijntjes. De beschrijvingen zijn nogal clichématig en plat (hij voelde zich op zijn pik getrapt), met flauwe woordgrapjes zoals 'Neuckermans' en mevrouw Poulet die 'kip zonder kop' genoemd wordt. De actiebeschrijvingen hebben vaart, en gedoseerde spanning in 30 hoofdstukken. Voor in het boek staan enkele platteg…Lees verder

Over Patrick Lagrou

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Patrick Lagrou (Brugge, 1 oktober 1949) is een Vlaams jeugdauteur. Hij is vooral bekend van de dolfijnenkindserie.

Biografie

Al op 18-jarige leeftijd doorkruiste Patrick Lagrou Amerika, Europa en Noord-Afrika in een rammelkar. Over die reizen maakte hij reportages en gaf diavoorstellingen. Nadien bleef hij verder rondreizen en filmreportages maken.

Op zijn reizen spraken vooral tropische eilanden en de wereld onder water hem aan. Hij gaf er in Vlaanderen meer dan 900 dia- en filmvoordrachten over. Zijn foto's en films werden internationaal bekroond, en hij schreef ook honderden artikels en boeken voor volwassenen.

Lagrou oefende enige tijd het beroep van advocaat uit. Ook was hij vele jaren duikinstructeur en leidde een aantal van hen zelf ook op tot duikinstructeur. Alleen, het schrijven bleef zijn leven beheersen.

In de jaren tachtig ging zijn aandacht steeds meer uit naar zijn twee opgroeiende doch…Lees verder op Wikipedia