Boek
Nederlands

Het grote griezelboek

Patrick Lagrou (auteur), Stijn Felix (illustrator)
+1
Het grote griezelboek
×
Het grote griezelboek Het grote griezelboek
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Huiver mee met allerlei weetjes over griezelfiguren als skeletten, vampiers en ruimtewezens. Voorzien van verwijzingen naar griezelfilms en -boeken. Met sfeervolle paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Griezels
Titel
Het grote griezelboek
Auteur
Patrick Lagrou
Illustrator
Stijn Felix
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008
49 p. : ill.
ISBN
9789044809183 (hardback)

Besprekingen

Stevig prentenboek vol weetjes over de wereld van griezelfiguren en -praktijken. Verhalen, het verstrekken van informatie en beeldvorming gaan hand in hand. In de wereld van de griezelfiguren leven vreemde wezens die allen hun bijzondere kenmerken hebben: zo krijg je er te maken met de ongrijpbaren (spoken en geesten; duivels en demonen); de ondoden (zombies en skeletten; vampiers); de monsters (monsterachtige dieren; mensdieren en weerwolven; vreemde scheppingen); enge mensen (heksen; bloeddorstige volksstammen) en wezens uit andere werelden (de Grieks-Romeinse godenwereld; ruimtewezens). Van al deze griezelige schepsels wordt informatie gegeven over hoe ze eruit zien, waar ze vandaan komen, wat ze doen, hoe ze bestreden kunnen worden, waar je ze in boeken (alleen van de auteur zelf!) of films tegen kunt komen. De beschrijving is spannend en minutieus en kent een bijna griezel-wetenschappelijk karakter. Op de achtergrond van de teksten en picto’s komt de geest uit de fles in de vorm …Lees verder

Het grote griezelboek

Dit is een weetjesboek over allerlei mogelijke griezel- en monsterfiguren. Ze worden ingedeeld in ongrijpbaren (spoken, geesten, duivels, demonen), ondoden (zombies, skeletten, mummies, vampiers), enge mensen (heksen, gekke professoren, bloeddorstige volksstammen) en tenslotte wezens uit andere werelden (Grieks-Romeinse, Keltisch-Germaanse en ruimtewezens). Elk hoofdstuk is op dezelfde manier opgebouwd: hoe zien ze eruit, waar komen ze vandaan, wat doen ze, hoe worden ze bestreden, hoe echt zijn ze, ...) Dat is handig als je dingen wil vergelijken. Vervolgens beschrijft Patrick Lagrou in welke van zijn eigen boeken de griezels voorkomen – een beetje reclame voor jezelf is altijd mooi meegenomen – en geeft hij aan in welke films ze een rol spelen. Blijkbaar gaat de filmkennis van Lagrou niet erg ver, want hij verwijst bijna uitsluitend naar oude(re) films. Met uitzondering van King Kong, Lord of the Rings en Starwars, dateert de jongste filmverwijzing naar midden de jaren negentig!! Ui…Lees verder

Over Patrick Lagrou

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Patrick Lagrou (Brugge, 1 oktober 1949) is een Vlaams jeugdauteur. Hij is vooral bekend van de dolfijnenkindserie.

Biografie

Al op 18-jarige leeftijd doorkruiste Patrick Lagrou Amerika, Europa en Noord-Afrika in een rammelkar. Over die reizen maakte hij reportages en gaf dia-voorstellingen. Nadien bleef hij verder rondreizen en filmreportages maken.

Op zijn reizen spraken vooral tropische eilanden en de wereld onder water hem aan. Hij gaf er in Vlaanderen meer dan 900 dia- en filmvoordrachten over. Zijn foto's en films werden internationaal bekroond, en hij schreef ook honderden artikels en boeken voor volwassenen.

Lagrou oefende enige tijd het beroep van advocaat uit. Ook was hij vele jaren duikinstructeur en leidde een aantal van hen zelf ook op tot duikinstructeur. Alleen, het schrijven bleef zijn leven beheersen.

In de jaren tachtig ging zijn aandacht steeds meer uit naar zijn twee opgroeiende doc…Lees verder op Wikipedia