Boek
Nederlands

Tibo en de droomduivels

Patrick Lagrou (auteur), Geert Cleynen (illustrator)
+1
Tibo en de droomduivels
×
Tibo en de droomduivels Tibo en de droomduivels
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Elke dag jarig zijn lijkt Tibo wel leuk; maar als dat echt gebeurt, moet hij allerlei vreemde opdrachten uitvoeren om van die verjaardagen af te komen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Dromen, Demonen, Jarig zijn
Titel
Tibo en de droomduivels
Auteur
Patrick Lagrou
Illustrator
Geert Cleynen
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2001
97 p. : ill.
ISBN
90-72103-90-4 9789068228090

Besprekingen

Onvergetelijk moet Tibo's tiende verjaardag worden met een duikles, een vliegles en een tocht door een grot. Tibo wenst vurig dat het elke dag maar verjaardag kon zijn. En dat gebeurt. Elke ochtend is hij weer een jaar ouder, de verjaardagsfeesten worden steeds enger. Of is dat maar een droom? Het boek is een mengsel van griezelverhaal, droom en absurdisme. Eerst lijkt het zich te ontwikkelen als een zich herhalend en steeds enger wordend droomverhaal. Plotseling komt er een wending waarna het een soort queeste wordt om zich van droomduivels te bevrijden door middel van allerlei rare opdrachten. De humor en de knipogen naar volwassenen daarin zullen kinderen vrijwel zeker ontgaan. Vlot geschreven, maar rommelig van opbouw. Passend mysterieus omslag; de weinige zwartwitillustraties zijn van wisselende kwaliteit. Duidelijke druk. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Patrick Lagrou

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Patrick Lagrou (Brugge, 1 oktober 1949) is een Vlaams jeugdauteur. Hij is vooral bekend van de dolfijnenkindserie.

Biografie

Al op 18-jarige leeftijd doorkruiste Patrick Lagrou Amerika, Europa en Noord-Afrika in een rammelkar. Over die reizen maakte hij reportages en gaf diavoorstellingen. Nadien bleef hij verder rondreizen en filmreportages maken.

Op zijn reizen spraken vooral tropische eilanden en de wereld onder water hem aan. Hij gaf er in Vlaanderen meer dan 900 dia- en filmvoordrachten over. Zijn foto's en films werden internationaal bekroond, en hij schreef ook honderden artikels en boeken voor volwassenen.

Lagrou oefende enige tijd het beroep van advocaat uit. Ook was hij vele jaren duikinstructeur en leidde een aantal van hen zelf ook op tot duikinstructeur. Alleen, het schrijven bleef zijn leven beheersen.

In de jaren tachtig ging zijn aandacht steeds meer uit naar zijn twee opgroeiende doch…Lees verder op Wikipedia