Dvd
Engels

Up

Pete Docter (regisseur), Michael Giacchino (componist)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar, Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
De bejaarde ballonnenverkoper Carl en een jonge padvinder beleven avonturen in de jungle van Zuid-Amerika.
Titel
Up
Regisseur
Pete Docter
Componist
Michael Giacchino
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, [2015]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
93 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418239442

Besprekingen

Disney animatiefilm uit 2009 van regisseur Pete Docter (Monsters Inc.). Het verhaal begint met een terugblik op het leven van de ballonverkoper Carl Fredericksen. Als jonge man trouwt hij en is vol idealen. Daarna zien we hem als weduwnaar die, nu hij bijna naar een bejaardenhuis moet, zijn droom wil verwezenlijken: een reis naar de Paradise falls in Zuid-Amerika. Hij bindt zoveel ballonnen aan zijn huis dat hij opstijgt, vergezeld van een jonge, dikke padvinder. Pixar animatiestudio heeft volgens de recensenten een perfecte film gemaakt, waaraan drie jaar is gewerkt met 375 animators. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 8-10-'09): '(...) een van de beste en meest gedurfde films in dit genre van de laatste decennia (...). Een lust voor het oog door de heldere kleuren en de exotische landschappen in het tweede deel.' Coen van Zwol (NRC 7-10-'09): '(...) een meesterwerk rond aannemelijke helden (...) Pixar's grootste filmhit tot dusver. (...) Up is perfect.' Jann Ruyters (Trouw 8-10-'09): '(...) …Lees verder

Over Pete Docter

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nicolas genin from Paris, France

Peter Hans "Pete" Docter (Bloomington (Minnesota), 9 oktober 1968) is een Amerikaanse filmregisseur, scenarioschrijver, filmproducent, animator en stemacteur. Hij is waarschijnlijk het meest bekend als regisseur van de animatiefilms Monsters, Inc. en Up, en als medewerker van Pixar Animation Studios. In totaal werd hij vijf keer genomineerd voor een Oscar, en won hij er een, voor Up.

Filmografie

  • Toy Story (1995) - Scenario, hoofdanimator
  • Geri's Game (1997) - Animator
  • A Bug's Life (1998) - Additional Storyboard Artist
  • Toy Story 2 (1999) - Scenario
  • Monsters, Inc. (2001) - Regie, scenario
  • Mike's New Car (2002) - Regie, scenario
  • Howl's Moving Castle (2004) - Executive Producer (U.S. production)
  • WALL-E (2008) - Scenario
  • Up (2009) - Regie, scenario / Stem van Kevin & Campm…Lees verder op Wikipedia