Boek Nederlands

Kolletje en het grote pannenkoekenfeest

Pieter Feller (auteur), Natascha Stenvert (illustrator)

Kolletje en het grote pannenkoekenfeest

Pieter Feller (auteur), Natascha Stenvert (illustrator)
  • Vanaf 3-5 jaar
Kolletje, het meisje met de toversokken, en haar vriendje Dirk denken allebei dat hun eigen vader de lekkerste pannenkoeken bakt. De twee vaders beloven samen een wedstrijd pannenkoeken bakken te houden. Prentenboek in oblong met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Kolletje en het grote pannenkoekenfeest
Auteur
Pieter Feller
Illustrator
Natascha Stenvert
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789048805709 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Het vrolijke, eigenwijze meisje Kolletje is op korte tijd erg populair geworden. Het roodharige kleutertje met de toversokken heeft al diverse kleine avonturen beleefd. Ook al gelooft Kolletje zelf dat ze kan toveren met haar gestreepte toversokken, de verhaaltjes zijn altijd heel alledaags en herkenbaar voor kleine lezertjes en luisteraars.
In Kolletje en het grote pannenkoekenfeest gaat Kolletje met haar vriendje Dirk een weddenschap aan: ze zijn er namelijk allebei van overtuigd dat hún vader de lekkerste pannenkoeken bakt! Er gaat een heus pannenkoekenfeest voor de hele straat komen, en de twee papa's zullen samen achter het fornuis staan. De kinderen en hun ouders beginnen meteen aan de voorbereidingen: er worden uitnodigingen gemaakt en er wordt een kroon geknutseld voor de winnaar van de pannenkoekenwedstrijd. Op zaterdag brengt de hele buurt tafels naar buiten en wordt er een heel lange feesttafel gemaakt. Wanneer er donkere wolken verschijnen, die het feest dreigen…Lees verder
Kolletje en haar vriendje Dirk vinden elk de pannenkoeken van hun eigen vader het lekkerst. De vaders beloven een wedstrijd pannenkoekenbakken te houden. De hele straat wordt uitgenodigd om te komen proeven en keuren. Een vrolijk prentenboek in oblong formaat uit de reeks over Kolletje. De tekeningen zijn bij dit boekje prominenter dan de tekst. Samen vertellen ze met veel verve het genoeglijke verhaal over het pannenkoekenfestijn. We kunnen allerlei personen die ook in andere boekjes voorkomen ontdekken. Het geheel is een swingend feest van kleur en actie. De ogenschijnlijk simpele figuurtjes zijn met zwier, raak neergezet. Het verhaal ligt dicht bij de belevingswereld van kleuters. Leuke details verhogen het kijkplezier van de tekeningen die telkens twee bladzijden beslaan. De in eenvoudige zinnetjes opgestelde tekst sluit goed aan bij de tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Kolletje en het grote pannenkoekenfeest

Kolletje en haar vriend Dirk maken ruzie. Ze zijn er dan ook elk van overtuigd dat hun eigen papa de lekkerste pannenkoeken van de hele wereld kan maken. En om uit te maken wie er nu gelijk heeft, organiseren ze een groot pannenkoekenfeest voor de hele straat. Een grote tafel wordt op de straat gezet en gedekt en de hele buurt wordt uitgenodigd. De twee papa’s bakken naar hartenlust pannenkoeken. Enkele kinderen doen een wedstrijdje wie het meeste pannenkoeken op kan. Als er een groot onweer dreigt uit te barsten boven de feesttafel, knijpt Kolletje haar ogen toe en fluistert de toverwoorden Katherina Orselia Laetitia … In de populaire reeks 'Het meisje met de toversokken' is dit het tiende deel. De tekeningen ogen erg vrolijk en zijn erg herkenbaar voor kleuters. De vrolijke kleuren en eenvoudige figuren trekken meteen de aandacht en vertellen het verhaal zonder woorden. Het thema 'Mijn papa is de beste' past helemaal in de wereld van een vierjarige en als ook enkele kleuters om t…Lees verder