Boek
Nederlands

Het liefdesrecept

Prunella Bat (auteur), Eva Goethijn (vertaler), Donata Pizzato (illustrator)
Princess College maakt zich op voor de jaarlijkse reünie van oud-leerlingen. Maar een dag voor de reünie vernielt de meidengroep 'Superwereldmeiden' het buffet. Kunnen Vicky en haar vriendinnen de reünie nog redden? Vanaf ca. 9 jaar?
Titel
Het liefdesrecept
Auteur
Prunella Bat
Vertaler
Eva Goethijn
Illustrator
Donata Pizzato Blasco Pisapia Maurizio De Bellis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Ricetta d'amore
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2014
141 p. : ill.
ISBN
9789462341562 (hardback)

Besprekingen

Met Het liefdesrecept zijn we aan het zesde deel uit de reeks ‘Prinsessenschool’ toe. Vicky, Sunny, Lin en Nell studeren samen aan deze prestigieuze school waar ze niet alleen de gewone schoolvakken krijgen, maar ook vakken als ‘Bewegen met koninklijke gratie’ en ‘Elegant groeten’. Op die manier leren ze zich als echte prinsessen gedragen.
In dit zesde deel maakt de school zich klaar voor de veelbesproken reünie van oud-leerlingen. Een van de oud-leerlingen komt zelfs speciaal uit Hongkong overgevlogen voor dit feest: Wei, de zus van Lin. Maar Wei is allesbehalve vrolijk. Ze heeft namelijk van haar vader vernomen dat hij een man voor haar geregeld heeft, terwijl Wei zelf al op een andere jongen verliefd is. Hoe kan ze nu trouwen met iemand die ze niet eens kent?
Ondanks het thema dat best zwaar lijkt, is Het liefdesrecept een luchtig boek. Het bevat veel stereotiepe elementen, zoals de strijd tussen hoofdpersonages en een paar van hun listige klasgenoten. Voor leze…Lees verder
Princess College maakt zich op voor de jaarlijkse reünie van oud-leerlingen. Om het buffet te verzorgen wordt de beste oud-leerlinge Wei uit Hongkong overgevlogen. Wei is de zus van Lin, die samen met Vicky en nog twee meisjes de 'Fantastische Vier' vormt. Wei is verliefd en ook bij anderen bloeit de liefde op. Behalve bij Vicky, die zich afvraagt wat liefde eigenlijk is. Een dag voor de reünie vernielt de rivaliserende meidengroep 'Superwereldmeiden' het buffet. Zesde, niet los te lezen deeltje uit de serie 'Prinsessen School'*, waarin Vicky het verhaal verteld, aangevuld met e-mails en dagboekfragmenten. Het oppervlakkige geheel staat bol van de personen en (eerdere) gebeurtenissen. Bevat veel lange zinnen en Engelse woorden. Zoete opmaak met hartjeskaders en heel veel cartoonachtige kleurrijke illustraties. Roze omslag. Wensvervullend verhaal voor meisjes vanaf ca. 9 jaar.