Strip
Nederlands
Een geheimzinnige en poëtische fabel waarin twee onschuldige hoofdpersonages een bijzondere trip door een droomuniversum maken. Een roadmovie à la Alice in Wonderland.
Titel
Slaapkoppen / Randall C.
Auteur
Randall Casaer
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Oogachtend, 2007
112 p. : ill.
ISBN
9789077549377

Besprekingen

Onlangs won Randall C nog de VPRO debuutprijs met 'Slaapkoppen'. Hoewel deze Belgische tekenaar al wat langer publiceert, is dit zijn eerste volledige stripboek. En wat voor een stripboek, want C. verraste iedereen met dit verhaal waarin de hoofdpersoon in slaap valt en droomt dat hij droomt... Ondertussen komen er korte episodes voorbij over twee Russische schipbreukelingen, waarvan later pas duidelijk wordt wat ze te maken hebben met de droom. C verweeft allerlei verhaallijnen en niveaus met elkaar zonder dat je nu het gevoel hebt dat je een moeizaam geconstrueerd verhaal zit te lezen. Het langzame tempo, de rustgevende zee die een hoofdrol speelt en originele, poëtische dialogen maken Slaapkoppen een heerlijk boek waarbij je toch goed moet blijven opletten. Ook voor het tekenwerk in zwart-wit werd C bekroond door de VPRO-jury. De tekenaar hanteert een heldere, maar tegelijkertijd wat rommelige stijl die perfect past bij het onderwerp. Op sommige momenten herinnert het aan strips va…Lees verder

Over Randall Casaer

Randall Casaer (1967) is een Belgische tekenaar-schrijver, illustrator en cabaretregisseur. Hij werd bekend door zijn samenwerking met Wim Helsen.

In 1998 won hij het Humorologiefestival met Vrolijk België, het duo dat hij vormde met Wim Helsen.

Vanaf 2000 verscheen hij niet meer zelf op het podium, maar ging verder als regisseur van verschillende cabaretiers, zoals Wim Helsen, Wouter Deprez, Begijn Le Bleu en anderen.

In december 2007 verscheen zijn stripalbum Slaapkoppen bij uitgeverij Oogachtend.

Zijn tekeningen zijn sindsdien regelmatig te zien in de geschreven pers (De Morgen, De Standaard, Humo).

In 2008 werd hij huistekenaar bij de quiz De Slimste Mens ter Wereld van het mediahuis VIER.

Hij bleef daarna aan de slag als regisseur voor cabaretiers als Wim Helsen en Wouter Deprez, maar eveneens als illustrator (onder meer de vader-zoonboeken van Wouter Deprez (uitgeverij De Eenhoorn)) en als tekenaar-a…Lees verder op Wikipedia