Een presentator en een producent van een roddelprogramma krijgen toestemming om de leider van Noord-Korea te interviewen. De CIA ziet dit als een kans om een moordaanslag te plegen.
Onderwerp
Interviews
Extra onderwerp
actie, komedie
Titel
The interview
Regisseur
Seth Rogen Evan Goldberg
Componist
Henry Jackman
Acteur
James Franco
Taal
Engels
Uitgever
Columbia Pictures, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
108 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Arabisch, Turks
EAN
8712609602319

Besprekingen

Amerikaanse komedie (2014) van Evan Goldberg en Seth Rogen (This is the end) met James Franco (Good people) en Seth Rogen. David Skylark en zijn vriend Aaron zijn presentator en producent van 'Skylark tonight', een populair roddelprogramma. Wanneer ze ontdekken dat de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un een fan van hun programma is, vragen ze een interview met hem aan, dat wordt toegekend. Dan klopt de CIA bij hen aan met het verzoek Un te vermoorden. De film kreeg veel aandacht in de VS omdat de website van Sony gehackt werd en bioscopen werden bedreigd, vermoedelijk in opdracht van Noord-Korea. De meeste Nederlandse recensenten zijn echter negatief: onleuk, flauw, puberaal. Eric le Duc (Telegraaf 29-1-'15) ziet er nog wel wat in: 'The interview is een komedie geworden die ontegenzeggelijk z’n momenten heeft. (...) Toch is de film zeker niet de scherpe politieke satire die deze had kunnen of misschien had moeten zijn. Daarvoor is het bombardement aan grappen van de regisseurs/schrij…Lees verder

Over Seth Rogen

CC BY 2.0 - Foto van/door Stephen McCarthy/Collision via Sportsfile - Collision Conf from Toronto, Canada

Seth Aaron Rogen (Vancouver, 15 april 1982) is een Canadees acteur, komiek en een voor een Emmy Award genomineerde schrijver.

Als tiener begon Rogen met stand-upcomedy. In 1999 brak hij door in de tienerserie Freaks and Geeks. De serie werd aan het einde van het seizoen stopgezet. Daarop kreeg Rogen een rol in de eveneens kort lopende sitcom Undeclared.

Nadat ook die serie stopte, kondigde Rogen aan niet meer te acteren in een serie of film, tenzij Judd Apatow erbij betrokken zou zijn. Rogen werd schrijver en werkte mee aan de scripts van het tweede seizoen van Da Ali G Show. Hiervoor werd hij in 2005 genomineerd voor een Emmy Award.

In 2005 acteerde Rogen toch weer in verscheidene komische films. In 2007 speelde hij een hoofdrol in in de romantische komedie Knocked Up. Hij speelde ook in films zoals Superbad, the 40 Year-Old Virgin, Pineapple Express en The Green Hornet. In 2011 speelde Rogen in 50/50, waarin hij een bijrol v…Lees verder op Wikipedia