Boek
Nederlands

Roze ikke

Suzan Overmeer (auteur), Myriam Berenschot (illustrator)
+1
Roze ikke
×
Roze ikke Roze ikke

Roze ikke

Suzan Overmeer (auteur), Myriam Berenschot (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Twaalf gedichten waarin een meisje (ik-figuur in het roze) vertelt wat ze allemaal meemaakt. Zo gaat ze naar de bibliotheek, speelt ze buiten en gaat in bad. Met kleurenillustraties over een dubbele bladzijde. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Dagelijks leven
Titel
Roze ikke
Auteur
Suzan Overmeer
Illustrator
Myriam Berenschot
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789044824254 (hardback)

Besprekingen

Royale uitgave met grote prenten en twaalf gedichten, die gaan over voorvallen en bezigheden die jonge kinderen zelf meemaken zoals in bad gaan, naar de supermarkt, naar de bibliotheek, buiten spelen, vallen op straat en 'alles roze'. De hoofdpersoon in alle versjes is een vrolijk meisje dat in de ik-vorm vertelt wat ze beleeft. Dit kan voor sommige jonge kinderen verwarrend zijn. Het zijn vrolijke, vlotte en ritmische gedichtjes in twee of drie strofen en met verschillende rijmschema's. Ze staan in een rustig deel van een kleurenillustratie over een dubbele pagina. De kleurrijke tekeningen passen uitstekend bij de gedichten. Op het eerste schutblad staat het meisje met de rug naar ons toe te tekenen op een muur, op het laatste schutblad kijkt zij ons trots aan en is de tekening klaar. Dit is een leuke vondst! Al met al een aantrekkelijke uitgave om jonge kinderen met poëzie in aanraking te brengen. Vanaf ca. 4 jaar.

Roze ikke

'Roze ikke' bevat gedichten en kleurrijke tekeningen die de dagelijkse dingen in het leven van één bepaalde kleuter als onderwerp hebben. De thema’s van de gedichten, zoals ‘Supermarkt', ‘Buiten spelen’, ‘Blij’,’ Auw’, ... zijn herkenbare situaties die bij veel (meisjes) kleuters in de smaak zullen vallen. De gedichtjes hebben echter op talig en inhoudelijk gebied weinig verrassends of moois te bieden. 

De bladvullende tekeningen hebben niet zo'n aantrekkelijke kleuren en vooral de gezichten van de personages komen nogal vreemd over.