Besprekingen

Anita is politieagente en moeder van twee kleine kinderen. Haar collega Karel is net vader geworden. Geen wonder dat ze het vreselijk vinden als er iets naars met kinderen gebeurt. Zoals met de kleine Kim van 2. Die verdween een half jaar geleden spoorloos. En nu is Tim verdwenen. Tim heeft het Down-syndroom. Na dagen zoeken vinden ze hem. In een kooi. Hij ligt in coma. Het spoor leidt al gauw naar een mogelijke dader. Dat is Ruben, het vriendje van Flore. Wilde hij Tim een lesje leren om uit de buurt van Flore te blijven? Flore denkt van wel. Maar Karel heeft zijn twijfels. Er zijn sporen gevonden die niet kloppen: een dure sigaar, een dure fles wijn. Dit spannende boek is geschreven op een manier zoals je politieseries op tv ziet. Bij elke nieuwe scène zie je eerst de datum en de tijd groot in beeld. Zo voel je dat de tijd dringt. Het hele verhaal speelt zich af in acht dagen. Uitgeverij Wablieft! publiceert leesboeken in duidelijke taal voor jongeren en volwassenen die moeite hebbe…Lees verder

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede …Lees verder op Wikipedia

Suggesties