Boek Nederlands

Covergirl

Tiny Fisscher (auteur)

Covergirl

Tiny Fisscher (auteur)
  • Vanaf 12-14 jaar
In de reeks:
Steph; 4

1 exemplaar beschikbaar

De Nederlandse Stephanie (ik-figuur) vertelt over haar ervaringen in de internationale modellenwereld. Ze probeert Amerika aan haar voeten te krijgen. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Fotomodellen
Titel
Covergirl
Auteur
Tiny Fisscher
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2009
299 p. : ill.
ISBN
9789048802616 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

De Wolfsput

zondag: Gesloten
maandag: 10:00 - 19:00
dinsdag: 10:00 - 20:00
woensdag: 10:00 - 19:00
donderdag: 10:00 - 20:00
vrijdag: 10:00 - 19:00
zaterdag: 09:00 - 13:00

Adres

D'Arconatistraat 1
1700 Dilbeek
(Toon op kaart)

Contactgegevens

02 451 69 70
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Uitgave
Moon, cop. 2009
Plaats in de bib
Volwassenen verhalend Adolescenten (rode stip)
FISS

Besprekingen

De cover van Covergirl: the show must go on!, het vijfde deel in de reeks over het model Steph, voorspelt een standaardmeisjesboek. Steph is echter een realistisch personage dat een geloofwaardig leven van een model beleeft, met alle negatieve kantjes inbegrepen. Ze moet zelf zorgen dat ze financieel rondkomt, iets wat niet altijd evident is. Hoewel haar gedurende de jaren al veel geld en beroemdheid is beloofd, heeft ze haar grote doorbraak nog niet gehad. Steph reist de hele wereld rond, maar mag al blij zijn als ze met haar loon de reis- en overnachtingkosten kan compenseren. Toch geniet ze van de situatie, mede dankzij de steun van haar ouders, vrienden en van haar Engelse vriendje Jason. Wanneer Jason aan haar voorstelt om samen te gaan wonen in Engeland en haar zelfs een ring aanbiedt, slaat de paniek echter toe. Wanneer ze dan ook nog eens het meisje Irem ontmoet, weet Steph zich met haar gevoelens geen raad.
Tiny Fisscher baseerde de reeks op de belevenissen van h…Lees verder
Steph (ca. 18, ik-figuur) werkt nu in Europa en Amerika. Ze is het leven als model aardig gewend geraakt. Toch is het wennen in Amerika: ze is daar weer een van de velen en moet zichzelf opnieuw presenteren. Net als de andere delen is dit verhaal opgebouwd uit losse anekdotes, afgewisseld met dagboekfragmenten. De auteur heeft de ervaringen van haar eigen dochter en andere modellen verwerkt tot een serie meidenboeken, die geliefd zijn bij een grote groep (minder kritische) lezers. In 2005 verscheen 'Ontdekt! Dagboek van een aanstormend model', over Steph, een meisje dat gevraagd wordt om modellenwerk te doen. Daarna volgden 'Beroemd!' (2006) en 'Showtime!' (2008). Deze drie boeken zijn in 2009 gebundeld* verschenen. Dit is het vierde boek over Steph. De modellenwereld wordt niet verheerlijkt; er wordt ook stilgestaan bij de negatieve kanten van het vak. Naast deze vier boeken verscheen ook 'Beauty, Body & Brains!'**, een handboek voor moderne meiden waarin Steph, inmiddels professione…Lees verder

Over Tiny Fisscher

Tiny Fisscher (1958) is een Nederlandse schrijfster die in 1999 debuteerde met En dan was ik de prinses. Daarvoor was ze onder andere hostess, schoonheidsspecialiste, aromatherapeut en docente uiterlijke verzorging en massage. Ook was ze werkzaam als leerkracht basisonderwijs, NT2-docente, aerobics- en Pilatesinstructeur en massagetherapeut. Momenteel is ze naast schrijfster ook leesbevorderings- en schrijfleerkracht op basisscholen, onder andere via De Schrijverscentrale en Schoolschrijver.

In 1999 verscheen haar eerste kinderboek En dan was ik de prinses . Intussen heeft ze meer dan veertig boeken op haar naam staan. Naast kinderboeken en jeugdromans schreef de auteur ook een aantal non-fictieboeken voor jongeren en volwassenen. Het man/vrouwboek heeft ze gemaakt in samenwerking met illustrator/cartoonist Willem Ritstier. In 2016 brak ze bij het grote publiek door met haar bewerking van de beroemde klassieker Alleen op de wereld, van He…Lees verder op Wikipedia