Boek Nederlands

De hoge bergen van Portugal

Yann Martel (auteur), Marijke Versluys (vertaler)

De hoge bergen van Portugal

Yann Martel (auteur), Marijke Versluys (vertaler)

1 exemplaar beschikbaar

Yann Martel, de succesauteur van Het leven van Pi, bewijst zich met De hoge bergen van Portugal andermaal als een magische meesterverteller. In deze grootse roman verweeft Martel met bravoure de levens van drie mensen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben: de jonge Tomás, een archivaris; Eusebio Lozora, een patholoog; en de Canadese senator Peter Tovy.
Wanneer Tomás aan h
Onderwerp
Zoektochten Portugal
Titel
De hoge bergen van Portugal
Auteur
Yann Martel
Vertaler
Marijke Versluys
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The high mountains of Portugal
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2016
318 p.
ISBN
9789044630121 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

De Wolfsput

zondag: Gesloten
maandag: 10:00 - 19:00
dinsdag: 10:00 - 20:00
woensdag: 10:00 - 19:00
donderdag: 10:00 - 20:00
vrijdag: 10:00 - 19:00
zaterdag: 09:00 - 13:00

Adres

D'Arconatistraat 1
1700 Dilbeek
(Toon op kaart)

Contactgegevens

02 451 69 70
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Uitgave
Prometheus, 2016
Plaats in de bib
Volwassenen verhalend Nederlandstalig proza
MART

Besprekingen

'Zoek en vind je chimpansee!'

Sommige boeken overvleugelen hun schepper in roem. Het leven van Pi - dertien miljoen keer gesleten én verfilmd door Ang Lee - is zo'n boek. Maar de schrijver, hij ploegde rustig voort. Hoewel, Yann Martel rustig? In De hoge bergen van Portugal zet hij zijn studie over religie in alle hevigheid verder.

Yann Martel verschijnt aan me als een djinn: hoewel ik hem heb geroepen, schrik ik me alsnog een aap wanneer hij als uit het niets naast me opduikt. Geen tel geleden - ik heb amper met de ogen geknipperd, sta ook nog op precies dezelfde plek bij het raam tweehoog in het Brusselse Literatuurhuis Passa Porta - zag ik hem nog door de Dansaertstraat lopen! Mensen zijn van minder bijgelovig geworden. Ik denk al over drie mogelijke wensen na, maar mijn watervlugge djinn zit alweer aan tafel mijn exemplaar van De hoge bergen van Portugal te bekijken, te betasten en te besnuffelen. Uit zijn koortsige, kritische wijze van handelen kan ik maar één iets afleiden: Martel houdt voor 't eerst zijn roman, id est de Nederlandse vertaling, in handen. Het is een magisch moment, zij het van korte duur want de djinn heeft het boek alweer verveeld opzij gelegd. Zijn aandacht is nu op mij gericht: 'Shoot!'

Het is haast ondenkbaar dat deze hyperbeweeg…Lees verder

Over Yann Martel

Yann Martel (Salamanca, 25 juni 1963) is een Canadees schrijver.

Yann Martel werd in 1963 geboren in Spanje en woonde in onder andere Alaska, Costa Rica, Frankrijk en Mexico doordat zijn vader werkte als leraar en diplomaat. Het reizen zit in zijn bloed, en later in zijn leven woonde hij onder andere in Iran, Turkije en India. Hij studeerde filosofie aan de Trent University in Peterborough, Ontario, en begon aan zijn schrijfcarrière toen hij 26 was.

Martels wereldwijde doorbraak was zijn roman Het leven van Pi. Van de twee voorgaande romans had hij op dat moment slechts 3000 exemplaren verkocht. Deze derde titel won de prestigieuze Booker Prize en is in vele talen vertaald.

Voor het schrijven ervan spendeerde Martel zes maanden in India, waar hij bezoeken bracht aan moskeeën, tempels, kerken en dierentuinen. Daarna nam hij een jaar voor het lezen van religieuze teksten en schipbreukeling-verhalen, en deed hij vervolgens twee jaar over het schrij…Lees verder op Wikipedia